نتیجه تحقیق: پادتن خنثی کننده از عفونتِ قبلی می‌تواند مقاومت بدن را در مقابل عفونت دوباره افزایش دهد

Julie Jacobson
Julie Jacobson Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پژوهشگران می‌گویند سه خدمۀ یک کشتی ماهیگیری در سیاتل آمریکا که مشخص شده بود دارای پادتن لازم برای خنثی کردن ویروس کرونا هستند، در جریان همه‌گیری ویروس کرونا در میان خدمه این کشتی، همچنان بدون آلودگی باقی مانده‌اند.

آگهی

پژوهشگران می‌گویند سه خدمۀ یک کشتی ماهیگیری در سیاتل آمریکا که مشخص شده بود دارای پادتن لازم برای خنثی کردن ویروس کرونا هستند، در جریان همه‌گیری ویروس کرونا در میان خدمه این کشتی، همچنان بدون آلودگی باقی مانده‌اند.

این افراد، از جمله اولین افرادی محسوب می‌شوند که وجود پادتن خنثی کننده ویروس کرونا در بدنشان یافت شده است و این توانایی را یافته‌اند تا ویروس را در سلول‌های میزبان متوقف کرده و از گسترش عفونت به سراسر بدن جلوگیری کنند.

این پژوهش که از موارد نادر انجام تحقیقات مرتبط با کرونا در دنیای واقعی و روی بدن انسان‌ها است، توسط محققانی از دانشگاه واشنگتن و مرکز تحقیقات سرطان هوچینسون در سیاتل آمریکا انجام شد.

آنها در ماه مه آزمایش‌های مختلفی روی ۱۲۰ نفر از ۱۲۲ نفری را که بعدا سوار این کشتی ماهیگیری شدند انجام دادند؛ آزمایش‌هایی هم برای یافتن ویروسی فعال در بدن آنها و هم پادتن‌هایی در خون که می‌تواند احتمال ابتلا به عفونتی در گذشته یا در زمان حال را نشان دهد.

نتیجۀ این آزمایش‌ها نشان داد که هیچکدام از این خدمه مبتلا به کرونا نبوده‌اند؛ در بدن ۶ تن از آنها پادتن‌هایی وجود داشت و در میان این شش نفر نیز سه نفر این توانایی را داشتند تا به کمک پادتن‌های موجود در بدنشان ویروس‌ها را خنثی کنند.

این کشتی دو هفته بعد، با پایان سفر دریایی خود دوباره به ساحل بازگشت و آزمایش‌های جدید نشان داد که برخی از خدمه به ویروس کرونا مبتلا شده و باید بستری بشوند.

پژوهشگران بار دیگر از همۀ خدمه، آزمایش‌های لازم را به عمل آوردند و دریافتند که ۸۵ درصد از کل حاضران در این کشتی آلوده شده‌اند.

با این وجود هیچکدام از سه نفری که پیش از این وجود پادتن در بدنشان تایید شده بود، هیچ‌گونه علائمی حاکی از ابتلای به این بیماری را نداشتند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که احتمالا «وجود پادتن خنثی کننده از عفونتِ قبلی، بطور قابل توجهی قدرت مقابله بدن را در مقابل عفونتِ دوباره، افزایش داده است.»

بر اساس نظر دنی آلتمن، استاد ایمنی‌شناسی در امپریال کالج لندن، این تحقیق کوچک را باید یک آزمایش عالی و قابل توجه مرتبط با زندگی واقعی دانست که نشان می‌دهد وجود پادتن در بدن، از عفونت دوباره محافظت می‌کند.

با این وجود پژوهشگران در توضیح این موضوع که چرا برخی از مبتلایان به کرونا با وجود بهبودی برای دومین بار مبتلا شده‌اند، می‌گویند: «افرادی که پیش از این در معرض ابتلا به این ویروس قرار گرفته‌اند، همواره مستعد ابتلای مجدد هستند؛ مگر اینکه سطح قابل توجهی از پادتن‌های خنثی کننده در بدن آنها وجود داشته باشد.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نتیجه تحقیقات: احتمالا عسل برای درمان سرماخوردگی موثرتر از آنتی بیوتیک‌ها است

نتیجه تحقیق جدید: مبتلایان به کرونا فقط چند ماه از ابتلای مجدد مصون هستند

نتایج تحقیقات: ویروس کرونا از ماه دسامبر در ایتالیا وجود داشته است