سخنگوی وزارت امور خارجه چین از واشنگتن خواست تا از فرافکنی و مقصر جلوه دادن کشورش دست بردارد و تمام تلاش خود را بر ریشهکنی ویروس کرونا متمرکز کند.
چین ساعاتی پس از انتقاد شدید دونالد ترامپ به سازمان جهانی بهداشت در خصوص «ناکارآمدی در مدیریت بحران کرونا» و «تن دادن به نفوذ پکن»، رئیس جمهوری آمریکا را به شانه خالی کردن از تعهدات خود نسبت به این نهاد بینالمللی متهم کرد.
آقای ترامپ که پیشتر نیز بارها سازمان جهانی بهداشت را به کوتاهی در مسئولیتهای حیاتی خود متهم و به قطع کمکهای مالی کشورش تهدید کرده بود در نامهای خطاب به تدروس آدهانوم، مدیرکل این سازمان، به شکلی جدیتر تهدید کرده که در صورت عدم بهبود شرایط موجود تا ۳۰ روز آینده برای همیشه سهم ایاالات متحده در تامین کمک هزینههای سازمان جهانی بهداشت را قطع میکند.
این تهدید حالا با واکنش سریع پکن همراه شده است. ژائو لیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرده است که اتهامزنیهای واشنگتن و اقدام احتمالی آمریکا در قطع حمایت مالی از سازمان جهانی بهداشت با هدف خدشه وارد کردن به تلاشهای پکن برای مقابله با همهگیری بیماری کووید ۱۹ صورت میگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه از واشنگتن خواست تا از فرافکنی و مقصر جلوه دادن کشورش دست بردارد و تمام تلاش خود را بر ریشهکنی ویروس کرونا متمرکز کند که بیش از یک و نیم میلیون نفر از شهروندان ایالات متحده را آلوده کرده و جان بیش از ۹۰ هزار تن دیگر را نیز گرفته است.
چین که پیشتر از سوی واشنگتن به عدم مدیریت صحیح برای مهار بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا و نیز اطلاع رسانی دیرهنگام در خصوص ماهیت و ویژگی بیماری ناشی از ابتلا به این ویروس متهم شده بود به تازگی اعلام کرده که با «ارزیابی کامل» عملکرد کشورهای جهان برای مهار کووید ۱۹ پس از پایان یافتن بحران جاری موافق است.
شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت طی سخنانی در مجمع همگانی سالانه سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده بود که کشورش در برابر بحران سلامت جاری «همواره» با «شفافیت» و «مسئولیتپذیری» عمل کرده است.
دونالد ترامپ در نامه تهدیدآمیز خود به سازمان جهانی بهداشت که بخشهایی از آن در حساب توییتری رئیس جمهوری آمریکا نیز منتشر شده ضمن متهم کردن این نهاد بینالمللی به مسامحه کاری بیش از حد در برخورد با نحوه مدیریت بحران کرونا توسط پکن از این سازمان خواسته است تا برای برگرداندن اوضاع و حرکت دوباره در مسیری درست به طور کامل خود را از وابستگی به چین خارج سازد.
بودجه سازمان جهانی بهداشت برای یک دوره دو ساله تنظیم میشود. این بودجه برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بالغ بر ۵ میلیارد ارزیابی شده بود.
ایالات متحده آمریکا با کمک مالی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلاری، با اختلاف بزرگترین تامین کننده بودجه سازمان جهانی بهداشت طی دو سال گذشته بوده است. چین طی همین دوره بیش از ۷ میلیون دلار به سازمان جهانی بهداشت کمک کرده است.