راننده های تاکسی از جمله اقشاری در ایران به شمار میآیند که شیوع ویروس کرونا بر کار و کاسبی آنها تاثیر منفی داشته است. میگویند دولت به مردم توصیه میکند با وسیله شخصی حملونقل کنند و ما به زور نمیتوانیم مسافر پیدا کنیم. درآمد آنها کاهش یافته اما قرض و قسط و کرایهخانه اکثر آنها همچنان پابرجاست.
شیوع ویروس کرونا بر معیشت و اقتصاد قشرهای مختلفی در ایران تاثیرگذار بوده است. در میان آنها رانندگان تاکسی این روزها وضعیت نامساعدی دارند. آنها در شرایطی که باید به فکر قسط و کرایه خانه باشند با کاهش چشمگیر تعداد مسافران روزانه مواجه شدند.
محمد یکی از رانندگانی که در پایانه آریاشهر مسافرکشی میکند، میگوید: «وقتی دولت به مردم میگوید از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنید، معلوم است که مسافر دیگر با تاکسی تردد نمیکند. این پایانه پر ماشین است اما مسافری نیست. وضعیت رانندهها داغون است، هم درگیر قسطیم و هم درگیر کرایه خانه.»
گله از کاهش چشمگیر مسافران
روحالله راننده تاکسی دیگری در همین خط از کاهش تعداد مسافران روزانه گله میکند و میافزاید: «همه مردم که این روزها بیرون نمیآیند. ماه رمضان هم که شروع شده، یکسری کارها مثل رستورانها هم تعطیل شده است. فقط آنهایی بیرون میآیند که به فکر شکمشان هستند تا گشنه نماند و یک لقمه نان به خانه ببرند.»
همایون، راننده تاکسی دیگری در پایانه آریاشهر میگوید: «گاهی با دو نفر در پشت تاکسی و اگر مسافری باشد یک نفر در بخش جلو حرکت میکنیم. اما تعداد مسافران خیلی کم شده است. به ما مشما هم دادند تا فاصلهگذاری رعایت شود اما کو مسافر؟ مگر میشود از صبح کار کرد و شب با ۲۰ هزارتومان به خانه رفت، اجارهخانه هست، خرجهای دیگر و استهلاک ماشین.»