در حالی که اقتصاد جهان در انتظار یک بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کروناست، جف بزوس، یکی از ثروتمندترین مردان جهان و مالک آمازون، یکی از پردرآمدترین دوره های شرکت خود را تجربه می کند.
یکی از مهمترین پیامدهای همه گیری ویروس کرونا، خانه نشینی بیش از نیمی از جمعیت جهان و ضررهای مالی اغلب شرکت ها، به جز فروشندگان آنلاین و اصلی ترین آنها، شرکت آمازون، است.
جف بزوس، مالک آمازون و یکی از ثروتمندترین مردان جهان، در روزهایی که نگرانیها از وقوع بیسابقه بحران اقتصادی شدت گرفته است، یکی از پردرآمدترین دورههای حرفهای خود را تجربه می کند.
شاخص اوراق بهادارشرکت آمازون، در حالی که شاخص بورس اغلب شرکتها روند نزولی را از آغاز همه گیری ویروس کرونا تجربه کرده اند، در یکماه اخیر با افزایش کم سابقه روبرو شده است.
ارزش شرکت آمازون باردیگر روز سه شنبه با بیش از ۵ درصد افزایش به ۱۳۹ میلیارد دلار نزدیک شد. در مقام مقایسه کافی است بدانیم که تولیدناخالص داخلی یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان عربستان در سال گذشته میلادی، کمتر از ۸۰۰ میلیارد دلار بوده است.
درآمد بیسابقه آمازون در زمانی اتفاق می افتد، که بیکاری در ایالات متحده بیداد می کند. دست کم ۱۷ میلیون آمریکایی تنها در سه هفته اخیر فرم مربوط به شهروندان بیکار را پرکرده اند.
موسسات معتبر مالی «جی پی مورگان»، چیس اند کو و ول فارگو آمار بیکاری آمریکاییها را مشابه اعداد و ارقام این کشور پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ عنوان می کنند. اما همین، آمارها نشان می دهند که شرکت آمازون با سودآوری کم سابقه نسبت به سال گذشته میلادی روبروست، در حالی که ترکیبی از ۵۰۰ تن از ثروتمندترین شخصیتهای حقیقی و حقوقی جهان بیش از پانصد و پنجاه میلیارد دلاردر هفتههای اخیر ضرر کرده اند و شاخص بورس، شرکتهایشان روند نزولی را طی کرده است.
جف بزوس تنها در سال ۲۰۲۰، نزدیک به ۲۴ میلیارد دلار به ثروت خود اضافه کرده است، همچنین مککنزی بزوس، همسر مطلقه مالک آمازون، که در جریان طلاق اخیر بین این زوج، ۴ درصد سهام آمازون را از آن خود کرد در کمتر از یکسال شاهد بوده که ارزش خالص ۸.۲ میلیاردیاش با بیش از ۵ برابر افزایش به ۴۵.۳ میلیارد دلار رسیده است.
تحلیلگران اقتصادی می گویند در بحران اقتصادی که پیش روی جهان است، احتمالا شاهد کاهش تعداد ثروتمندان جهان و همزمان افزایش بیسابقه اختلاف طبقاتی خواهیم بود.