افغانستان مرگبارترین کشور جهان برای کودکان؛ آمار چه میگوید؟

صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، در گزارشی جدیدی که سهشنبه ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) منتشر شد، میگوید که درگیریهای ۴۰ ساله در افغانستان تاثیر مخربی روی کودکان گذاشته است بهطوریکه طبق جدیدترین آمار بهطور متوسط روزانه ۹ کودک در این کشور کشته یا دچار نقص عضو میشوند.
طبق این گزارش در ۹ ماه اول سال ۲۰۱۹، بهطور متوسط روزانه ۹ کودک در افغانستان کشته یا دچار نقص عضو شدهاند. این آمار، افزایش ۱۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ میلادی نشان میدهد.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف میگوید که سال ۲۰۱۹ بهویژه برای کودکان مرگبار بوده است. وی اضافه میکند: «کودکان، خانوادههای آنها و جوامع آنها، هر روز عواقف وحشتناک درگیریها را تحمل میکنند. این کودکان برای بزرگ شدن، رفتن به مدرسه، آموختن مهارت و ایجاد یک آینده برای خود ناامیدند. ما میتوانیم و باید برای تقویت شجاعت و مقاومت فوقالعاده آنها اقدامی بیشتری انجام دهیم.»
طبق گزارش یونیسف، بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ نزدیک به شش هزار و ۵۰۰ کودک در افغانستان کشته و حدود ۱۵ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند و این موضوع افغانستان را به مرگبارترین منطقه جنگی جهان در سال ۲۰۱۸ تبدیل کرد.
یونیسف در گزارش خود، علاوه بر تاثیر مستقیم خشونت به موضوعات دیگر مانند بلایای طبیعی، فقر و عدم توسعه یافتگی که روی زندگی کودکان اثر میگذارد اشاره کرده است.
اما سایر موضوعاتی که در این گزارش به آن اشاره شده است، شامل موارد زیر میشود:
- ۳.۸ میلیون کودک به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند
- یک دختر از سه دختر قبل از سن ۱۸ سالگی ازدواج میکند
- ۳.۷ میلیون کودک در سن مدرسه هستند اما به مدرسه نمیروند
- ۶۰۰ هزار کودک زیر پنج سال به شدت از سوءتغذیه رنج میبرند
- ۳۰ درصد کودکان کار میکنند
سالانه ۴۰۰ هزار جوان افغان وارد بازار کار میشوند اما بسیاری از آنها مهارتهای شغلی لازم برای یافتن کار و تامین معیشت را ندارند.
ابوبکر کامپو، نماینده یونسیف در افغانستان، از طرفهای درگیر خواست بهخاطر تمام کودکان افغانستان از درگیری دست بردارند و صلح را ممکن کنند.
یونیسف در گزارش خود میگوید که برای مداوای ۲۷۲ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه شدید، فعالیت میکند. به گفته این سازمان، ۳۰۰ هزار کودک دیگر نیز نیازمند معالجه هستند. صندوق حمایت از کودکان سامان ملل متحد همچنین تاکید کرده است که برای حمایت از کودکان در افغانستان در سال ۲۰۲۰ به ۳۲۳ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد اما ۷۵ درصد این منابع تامین نشده است.