NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اردوغان: ی‌پ‌گ نمی‌تواند با پوشیدن «لباس رژیم» در مرز ترکیه بماند

اردوغان: ی‌پ‌گ نمی‌تواند با پوشیدن «لباس رژیم» در مرز ترکیه بماند
Copyright Murat Kula/Presidential Press Office/Handout via REUTERS
Copyright Murat Kula/Presidential Press Office/Handout via REUTERS
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در یک مکالمه تلفنی با همتای ترک خود مولود چاوش‌اوغلو، خبر عقب‌نشینی کردها را تأیید کرده است.

آگهی

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد که در جریان سفر به سوچی، ولادیمیر پوتین به او اطمینان داده که به شبه‌نظامیان کرد عضو یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) اجازه داده نخواهد شد تا با پوشیدن «لباس‌های رژیم» همچنان در مرز ترکیه و سوریه باقی بمانند.

منظور آقای اردوغان از «رژیم» دولت مرکزی سوریه است و رئیس جمهوری ترکیه نگران است که این شبه‌نظامیان در چهارچوب توافقی که با دولت بشار اسد داشته‌اند، یونیفرم‌های نظامی سوریه را بر تن کرده و همچنان مواضع خود در مناطق مرزی را حفظ کنند.

در جریان نشست روز سه‌شنبۀ رؤسای جمهور روسیه و ترکیه، دو کشور بر سر این موضوع که یگان‌های مدافع خلق و سلاح‌هایشان باید از مناطق مرزی تخلیه شود، به توافق رسیدند. این موضوعی بود که پیش‌تر در توافق ترکیه و آمریکا برای برقراری آتش‌بس در سرزمین‌های شمالی سوریه، لحاظ نشده بود.

پلیس نظامی روسیه وارد کوبانی شد

پلیس نظامی روسیه روز چهارشنبه وارد شهر استراتژیک کوبانی شد. هدف از ورود این نیروها، نظارت آنها در کنار ارتش سوریه بر خروج اعضای یگان‌های مدافع خلق از این منطقه بر پایۀ توافق آنکارا-مسکو است.

روسیه همچنین روز چهارشنبه به شبه‌نظامیان کرد «ی‌پ‌گ» هشدار داد که چنانچه مرزهای شمال‌شرق سوریه را ترک نکنند، بار دیگر با نیروهای ترک وارد درگیری مسلحانه خواهند شد.

این هشدار یک روز پس از آن داده شد که مسکو و آنکارا بر سر خروج این نیروها که ترکیه آنها را تروریست می‌خواند، از شمال سوریه به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، اعضای «ی‌پ‌گ» باید مناطق نزدیک مرز ترکیه تا فاصلۀ سی کیلومتری را تخلیه کنند.

بیشتر بخوانید: حمله به شمال سوریه؛ چه کسی از آتش‌بس ۱۲۰ ساعته سود می‌برد؟

ترکیه: کردهای سوریه عقب‌نشینی کرده‌اند و نیازی به از سرگیری عملیات نیست

دولت ترکیه همچنین اعلام کرد که «نیازی نیست» عملیات این کشور علیه نیروهای کرد در شمال سوریه از سر گرفته شود زیرا آنها از مناطق مرزی عقب‌نشینی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع ترکیه روز سه‌شنبه ۳۰ مهر با انتشار بیانیه‌ای در مورد ادامه حمله نظامی در شمال سوریه بعد از پایان مهلت آتش‌بس اعلام کرد: «در این وهله نیازی به انجام عملیات جدید نیست.»

ارتش ترکیه روز چهارشنبه ۱۷ مهر حمله‌ای را تحت نام «چشمه صلح» علیه شبه نظامیان کرد در شمال سوریه آغاز کرد. هدف از این عملیات که همزمان به صورت زمینی و هوایی انجام شد عقب راندن نیروهای متحد پ‌کاکا که ترکیه آنها را «تروریست» می‌خواند، از مناطق مرزی اعلام شده بود. رسانه‌های دولتی ترکیه برای توصیف شبه‌نظامیان کرد سوریه از ترکیب ی‌پ‌گ/پ‌کا‌کا استفاده می‌‌کنند. ترکیه خواهان ایجاد یک «منطقه امن» مرزی تا عمق دست کم ۳۰ کیلومتری در خاک سوریه است.

پس از سفر مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا به آنکارا و در پایان دیدار وی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در روز پنج‌شنبه ۲۵ مهر، دولت آنکارا پیشنهاد آتش‌بس پنج روزه آمریکا را به سختی پذیرفت. این مهلت در ساعت ۷ شب سه‌شنبه به وقت گرینویچ پایان یافت.

توافقنامه توقف عملیات ترکیه، حاوی یک بند مبنی بر تشکیل منطقه امن مرزی در عمق ۳۲ کیلومتری خاک سوریه است. در بیانیه وزارت دفاع ترکیه آمده است: «در پایان مهلت ۱۲۰ ساعته ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که نیروهای کرد از منطقه خارج شده‌اند.»

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دیپلماتیک ترک نوشت که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در یک مکالمه تلفنی با همتای ترکیه‌ای‌اش، مولود چاوش‌اوغلو خبر عقب‌نشینی کردها را تأیید کرده است.

رویترز
شورشیان سوری مورد حمایت ترکیهرویترز

این خبر روز سه‌شنبه ساعاتی پس از آن منتشر شد که رؤسای جمهوری ترکیه و روسیه در شهر سوچی روسیه با یکدیگر دیدار کردند. ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان شامگاه سه‌شنبه در یک نشست مطبوعاتی از دستیابی به یک توافق تاریخی در پیوند با حضور نیروهایشان در سوریه خبر دادند. بر اساس این توافق، نظامیان روسیه و سوریه در نوار مرزی شمال، یعنی همان جایی که ارتش ترکیه عملیات خود را انجام داد، به گشت‌زنی خواهند پرداخت.

حمله ترکیه به سوریه واکنش گسترده جامعه جهانی را به دنبال داشت و بسیاری از کشورها و نهادهای بین‌المللی آن را محکوم کردند. کشورهای اروپایی در بحبوحه این جنگ، بیش از همه نگران سرنوشت شهروندان غیرنظامی و به ویژه نگران فرار احتمالی جهادگرایان محبوس در زندان‌های کردها در سوریه بودند.

آگهی

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نظرسنجی: عملیات نظامی آنکارا در سوریه بر حمایت شهروندان ترکیه از اردوغان افزود

پیچیدگی‌های داخلی و منطقه‌ای عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه

چرا تصمیم اردوغان برای دیدار با بشار اسد سوری‌های ساکن ترکیه را به شدت نگران کرده است؟