نقشه تعاملی حمله هجوم ترکیه به سوریه و نقاط استقرار طرفین درگیری در مناطق کردنشین سوریه
ارتش ترکیه به همراه نیروهای شبه نظامی سوری که آنکارا آنها را تحت نام ارتش ملی سوریه منسجم کرده، از روز چهارشنبه ۹ اکتبر عملیاتی را با هدف کاهش کنترل نیروهای کرد مستقر در شمال سوریه بر نوار مرزی دو کشور، آغاز کرد.
پیش از این اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دستور خروج نیروهای ارتش این کشور را از شمال سوریه صادر کرد و از پایان حمایت خود از متحدان کرد ایالات متحده در دوران جنگ با داعش خبر داد.
این عملیات در ابتدا با هدف تصرف شهرهای راسالعین و تلابیض در استان رقه انجام شد ولی دامنه درگیریها به سرعت تا شهر کوبانی در استان ادلب گسترش یافت و این شهر و حتی مواضع ارتش آمریکا که در حاشیه آن قرار داشت در شامگاه جمعه ۱۱ اکتبر زیر گلوله باران ارتش ترکیه قرار گرفت.
با شدت گرفتن درگیریها یگانهای ارتش سوریه به شمال این کشور اعزام شدند.
پس اعلام تصرف شهرهای تلابیض و راسالعین توسط ارتش و نیروهای تحت حمایت ترکیه و پیشروی آنها به سمت شهر مَنبج در استان حلب، ارتش سوریه و روسیه با ورود به این شهر در تلاش برای ایجاد یک خط مقاومت در برابر نیروهای متخاصم هستند. همچنین ارتش روسیه برای حفاظت از شهر کوبانی در ۴ کیلومتری آن مستقر شده است.
دولت ترکیه هدف از انجام این عملیات را راندن تروریستها و شبه نظامیان کرد مخالف خود از حاشیه مرزی این کشور با سوریه و احداث نوار امنی به شعاع ۳۰ کیلومتر در این منطقه عنوان کرده است.
در پی انجام عملیاتی که رئیس جمهوری ترکیه آن را «چشمه صلح» نامیده تا کنون ۷۰ غیرنظامی کرد کشته و ۳۰۰ هزار نفر نیز آواره شدهاند.
اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه تا کنون با انتقاد و محكومیت گسترده بینالمللی روبهرو شده و برخی کشورهای اروپایی را ناگزیر از تعلیق صادرات سلاح به ترکیه کرده و ایالات متحده را نیز وارد فاز اعمال تحریم علیه دولت و اقتصاد ترکیه کرده است. با این حال رجب طیب اردوغان تاکید دارد که عملیات نظامی ترکیه تا حصول به اهداف از پیش تعیین شده ادامه خواهد یافت.
بیشتر بخوانید:انگیزه سوریهای تحت حمایت ترکیه برای جنگ با کردها چیست؟