دانشمندان تخمین میزنند که تا پایان تابستان ۲۰۱۹ حدود ۴۴۰ میلیارد تن یخ از صفحههای یخی گرینلند ذوب شود. این تحقیق همچنین خاطر نشان کرده که وسعت یکی از یخچالهای گرینلند در طی ۱۴ سال اخیر نزدیک به ۱۰ کیلومتر کاهش یافته است.
پژوهشگران در گرینلند در تلاشند با نصب جیپیاس بتوانند اطلاعات تازهای درباره عوامل موثر بر ذوب شدن یخهای این منطقه به دست آورند.
آنها میگویند خطر اینجا جدی است، این خطر ساختۀ دست بشر است و نتایج تحقیقات علمی شاید بتواند مسیر سیاستگذاریها و تصمیمگیریها در آینده را به سمت مطلوبی تغییر دهد.
دانشمندان تخمین میزنند که تا پایان تابستان ۲۰۱۹ میلادی حدود ۴۴۰ میلیارد تن یخ از صفحههای یخی گرینلند ذوب شود. یکی از مکانهایی که در این تابستان در گرینلند از گرما آسیب دیده هلهایم است. این منطقه در حاشیه جنوب شرقی جزیره قرار دارد و وسعت آن از زمان ورود دانشمندان در سال ۲۰۰۵ به آنجا تا کنون ۱۰ کیلومتر کاهش یافته است.
طبق گفته دانشمندان ناسا، تا سال ۲۱۰۰ میلادی گرینلند به تنهایی میتواند باعث افزایش سطح آب دریاها به میزانی بیش از ۱ متر شود.
آغاز پایان کره زمین در گرینلند
دیوید هولاند، دانشمند متخصص در حوزه اقیانوسشناسی و علوم جوی در دانشگاه نیویورک در حال مطالعه تغییرات در بخشهای مختلف این جزیره است. او آنچه در حال رخ دادن است را «پایان کره زمین» معرفی میکند.
هولاند و تیمی از دانشجویان و همکاران او برای نصب رادار و جیپیاس برای ردیابی حرکت یخها در این جزیره حضور یافتهاند و تحقیقات آنها بر اینکه چطور آب شور و گرم توانسته به زیربنای یخچالهای طبیعی آسیب برساند متمرکز است.
بر اساس اطلاعات یک ماهواره ناسا، تودههای یخی {ICE SHEETS} گرینلند بین سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۶ حدود ۲۵۵ میلیارد تن یخ از دست دادهاند و بر اساس پژوهشهای مختلف وضعیت این منطقه رو به وخامت است.
وضعیت محیط زیستی رو به وخامت گرینلند در شرایطی مطرح شده که این روزها نام این جزیره به دنیای سیاست هم وارد شده است.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده حالا به وضوح از منفعتهای استراتژیک این جزیره برای آمریکا میگوید. پیش از این برخی منابع آگاه از احتمال خرید جزیره گرینلند توسط آمریکا خبر داده بودند.
گرینلند یک سرزمین خودمختار است که تحت اداره کشور دانمارک قرار دارد. این جزیره در آبهای اقیانوس منجمد شمالی واقع شده و کمتر از ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد.