ویدئویی را منتشر و همرسان کردند که در آن فردی که ظاهرا یک مأمور فوریتهای پزشکی است میگوید یک زن میانسال در تظاهرات این شهر به ضرب گلوله پلیس کشته شده است.
معترضان فرانسوی جنبش موسوم به جلیقهزردها برای سیامین هفته متوالی به خیابان آمدند.
روز شنبه ۱۸ خرداد راهپیمایی جلیقهزردها در شهرهای مختلف فرانسه در حالی برگزار شد که شمار راهپیمایان مانند هفتههای گذشته باز هم کاهش داشت. آمار رسمی از راهپیمایی حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ تن در سرتاسر فرانسه حکایت دارد. بعد از آمار شنبه پیش که ۹ هزار و ۵۰۰ نفر یعنی اندکی کمتر از این هفته بود، این کمترین آمار شرکتکنندگان در تظاهرات شنبههای جلیقهزردها از زمان آغاز این جنبش در ۲۶ آبان ۱۳۹۷ تاکنون بوده است.
به گزارش رسانههای محلی فرانسه دیروز در پاریس و برخی دیگر از شهرها درگیریهای کوچک و پراکندهای میان نیروهای پلیس روی داد که شدیدترین آنها مربوط به درگیریها در شهر مونپلیه واقع در جنوب این کشور بوده است. در حالی که شمار تظاهرکنندگان در پاریس به زحمت به هزار و ۱۰۰ نفر میرسید، در مونپلیه بیش از ۲ هزار نفر به خیابان آمده بودند.
شایعه کشته شدن معترضان
در مونپلیه رویارویی پلیس ضد شورش ضمن درگیری و بازداشت چند تن از معترضان برای متفرق ساختن آنها از گاز اشکآور استفاده کرد.
ساعاتی پس از آن که درگیری در این شهر بالا گرفت، کاربران اینترنتی ویدئویی را منتشر و همرسان کردند که در آن فردی که ظاهرا یک مأمور فوریتهای پزشکی است میگوید یک زن میانسال در تظاهرات این شهر به ضرب گلوله پلیس کشته شده است. برخی دیگر نیز در شبکههای اجتماعی نوشتند که در تظاهرات مونپلیه دو نفر کشته شده و یک نفر به کما رفته است.
این شایعه به سرعت در سطح کشور گسترده شد، به طوری که معترضان در تولوز به احترام این «قربانی» یک دقیقه سکوت اعلام کردند و در شهر لیل راهپیمایان شعار «پلیس قاتل» سر دادند. ژروم رودریگز که از او به عنوان یکی از رهبران جنبش جلیقهزردها نام برده میشود، در توییتر این پرسش را مطرح کرد که آیا کسی از معترضان در مونپلیه کشته شده است. ژروم رودریگز در یکی از تظاهرات جلیقه زردها در پاریش بر اثر شلیک مستقیم گلوله پلیس به صورت، یکی از چشمهایش را از دست داد.
پس از آن استانداری «ارو»، استانی که مونپلیه مرکز آن است، در توییتر به این پرسش پاسخ داده و نوشت که این خبر شایعهای بیش نیست و کسی در راهپیمایی مونپلیه کشته نشده است.
پلیس مونپلیه نیز در توییتر از مردم خواست با انتشار شایعه در «انجام وظیفه» پلیس «اخلال» ایجاد نکنند.
جنبش جلیقهزردها که در ابتدا با انگیزه اعتراض به افزایش مالیات سوخت در کشور به وجود آمد، خیلی زود ابعاد بسیار گستردهای یافت و به اعتراضی همگانی و پیگیر علیه دولت تبدیل شد. با وجود آن که دولت با لغو طرح افزایش مالیت سوخت، افزایش نسبی پایه دستمزد و چند تصمیم دیگر در برابر معترضان اندکی عقبنشینی کرد، اما تا چند هفته پیش بحران اجتماعی در فرانسه به طرز مشهودی این کشور را با مشکلات زیادی مواجه ساخته بود.
بیشتر بخوانید: