در این ویدئو یکی از سران باندهای قاچاق مواد مخدر دیده میشود که در شهر بندری دورس در غرب تیرانا مشغول معامله با اعضا حزب سوسیالست است.
اختلافات شدید میان نخست وزیر و رهبر اپوزیسون و بروز بنبست سیاسی در آلبانی کار را به اعتراضهای گسترده خیابانی کشاند.
در ادامه اعتراضهای خیابانی روزهای اخیر، شامگاه شنبه ۱۸ خرداد نیز هزاران تن از مخالفان دولت آلبانی به دعوت لولزیم پاشا رهبر اپوزیسیون خیابانهای مرکزی تیرانا، پایتخت را به اشغال خود درآوردند. راهپیمایان که بیشترشان هواداران احزاب مخالف دولت بودند، خواستار برکناری سریع نخستوزیر شدند تا به گفته آنها راه برای برگزاری انتخاباتی «آزاد و سالم» در کشور گشوده شود.
برخی از معترضان به سوی مأموران پلیس کوکتل مولوتوف و اشیا دیگر پرت کردند و پلیس در پاسخ برای پراکنده کردن آنان از گاز اشکآور و خودروی آبپاش استفاده کرد.
ادی راما، نخست وزیر سوسیالیست آلبانی که از سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون در این پست اداره این کشور کوچک حوزه بالکان را بر عهده دارد، متهم به تخلف و فساد مالی و پیوند با جرایم سازمانیافته است.
اعتراضها و درگیریهای خشونتبار علیه نخستوزیر در آلبانی از حدود سه ماه پیش آغاز شده و شب گذشته در حالی به اوج خود رسید که یک رسانه آلمانی محتوای یک فایل ویدیویی لو رفته را روی وبسایت خود منتشر کرد. در این ویدئو یکی از سران باندهای قاچاق مواد مخدر دیده میشود که در شهر بندری دورس در غرب تیرانا مشغول معامله با اعضا حزب سوسیالست است. او در این ویدیو میگوید قادر است هواداران حزب مخالف دولت را وادار کند تا به نخستوزیر سوسیالیست این کشور رأی دهند و نیز سبب رأی آوردن فردی از نزدیکان این حزب در پارلمان شود.
بیشتر بخوانید:
- آلبانی، گام به گام تا عضویت در اتحادیه اروپا
- درگیری نمایندگان در پارلمان آلبانی
- غرب بالکان؛ آزمونی برای گسترش مرزهای اتحادیه اروپا
آقای راما این محتویات این فایل ویدویی را ساختگی خوانده و میگوید هدف از انتشار آن تخریب او و فراهم کردن اسباب سقوط دولت او با همکاری دادستان کل کشور است.
رهبر مخالفان آلبانی با استناد به همین ویدیوی لو رفته همچنین نخستوزیر را متهم کرده که برای انتخاب مجدد خود در سمت ریاست دولت در انتخابات سال ۲۰۱۷ میلادی تقلب کرده است. لولزیم پاشا هواداران خود را به تحریم انتخابات محلی پیش رو دعوت کرده است.
آمریکا و اتحادیه اروپا همواره تلاش کردهاند تا رهبران دو طرف درگیری سیاسی در آلبانی را پای میز مذاکره بنشانند، اما این تلاشها تاکنون بینتیجه مانده است. نتیجه این بحران سیاسی طبیعتا به تعویق افتادن روند پیوستن آلبانی به اتحادیه اروپا خواهد بود.