NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مجلس ایران کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی را تصویب کرد

  مجلس ایران کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی را تصویب کرد
Copyright عکس خبرگزاری خانه ملت عکاس محسن نوروزی‌فرد
Copyright عکس خبرگزاری خانه ملت عکاس محسن نوروزی‌فرد
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

نمایندگان به کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی رای مثبت دادند. بر اساس ماده ۱ این طرح مجرمان اسیدپاشی به قصاص نفس یا عضو محکوم می‌شوند و بر اساس ماده ۲ آن نیز مجازات ۵ تا بیش از ۲۵ سال حبس برای اسیدپاشان تعیین شده است.

آگهی

مجلس ایران دوشنبه ۳۰ اردیبهشت کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی را تصویب کرد. این طرح با ۲۰۶ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.

نمایندگان در حالی به این طرح رای مثبت دادند که روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت تعدادی از قربانیان حوادث اسیدپاشی در مجلس حضور داشتند و با نمایندگان گفت‌وگو کردند.

در ماده ۱ این طرح آمده است: «هر کس عمدا با پاشیدن یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس و عضو شود در صورت مطالبه از ناحیه مجنی علیه یا ولی دم حسب مورد با رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس یا عضو محکوم می‌شود.»

ماده یک این طرح با ۱۴۷ رای موافق، ۱۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۱۵ نماینده حاضر در مجلس تصویب شد.

نمایندگان مجلس همچنین در تبصره این ماده تصویب کردند که «ریختن اسید یا سایر ترکیبات شیمیایی روی فرد، فرو بردن اعضای بدن در درون اسید و اعمالی نظیر آن در حکم اسیدپاشی است.»

تصویب ماده ۲ طرح تشدید مجازات اسیدپاشی

ماده ۲ طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن نیز با ۱۵۸رای موافق، ۹ رای مخالف و۱ رای ممتنع از مجموع رای ۲۱۶ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.

بر اساس جزییات آمده در ماده ۲ این طرح «هر گاه شخصی مرتکب جرم موضوع این قانون شود و مجازات آن قصاص نباشد یا به هر علتی مانند فرار مرتکب یا مصالحه اولیای دم، قصاص اجرا نشود، مرتکب علاوه بر پرداخت دیه یا ارش مطابق مقررات مربوطه به مجازات، در جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت بزه دیده به حبس تعزیری درجه یک (حبس بیش از بیست و پنج سال)، در جنایتی که میزان دیه آن بیش از نصف دیه کامل باشد به حبس تعزیری درجه ۲(حبس بیش از پانزده تا بیست و پنج سال)، در جنایتی که میزان دیه آن از یک سوم تا نصف دیه کامل باشد به حبس تعزیری درجه سه (حبس بیش از ده تا پانزده سال) و در جنایتی که میزان دیه آن تا یک سوم دیه کامل باشد به حبس تعزیری درجه ۴ (حبس بیش از پنج تا ده سال) محکوم می شود.»

براساس تبصره ماده یک این قانون که از تصویب نمایندگان گذشت، آمده است: «به منظور حمایت از بزه دیدگان موضوع این قانون در مواردی که به علت مرگ یا فرار، دسترسی به مرتکب ممکن نست، دیه از اموال او و در صورت نداشتن مال یا کافی نبودن آن، تمام یا باقیمانده دیه از بیت‌المال پرداخت می شود همچنین در مواردی که مرتکب شناسایی نشود، دیه از بیت المال پرداخت می‌شود.»

اسیدپاشی گاه و بیگاه در ایران قربانی می‌گیرد. زنان و مردان و گاهی کودکان قربانیان این جرم هستند. یکی از پرونده‌های معروف اسیدپاشی در ایران مربوط به حمله به زنان و دختران در اصفهان بود.

این حوادث در مهرماه ۱۳۹۳ در برخی محله‌های شهر اصفهان اتفاق افتاد و در جریان این اسیدپاشی‌ها، چهار زن جوان به شدت آسیب دیدند.

مختومه شدن پرونده اسیدپاشی اصفهان

با گذشت ۵ سال از وقوع این اسیدپاشی مراجع قضایی ایران می‌گویند هنوز نتوانسته اند سرنخی از بانی یا بانیان این حادثه پیدا کنند. وقوع اسیدپاشی در اصفهان تا مدت‌ها به ایجاد فضایی از رعب و وحشت در این شهر منجر شد. مسئولان بارها وعده‌ دادند که در اسرع وقت عوامل این اقدام شناسایی می‌شوند.

سرانجام تیر ۹۷ حسین عباس علیزاده، وکیل مدافع قربانیان اسیدپاشی‌های اصفهان از پرداخت دیه قربانیان این حادثه از صندوق دیه بیت‌المال و مختومه شدن این پرونده خبر داد.

او به ایسنا گفت: «موکلانم مطالبه دیه کرده بودند و دادگاه نیز با توجه به پیدا نشدن متهم یا متهمان پرونده حکم به پرداخت دیه از محل صندوق دیه بیت‌المال داد.»

این در حالی است که به گزارش ایرنا «پلیس در کمتر از یک هفته بعد از اسیدپاشی‌ها گفت که سرنخ‌های محکمی از عاملان این حادثه را در اختیار دارد.»

حضور تعدادی از قربانیان اسیدپاشی در مجلس

در جلسه روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت پنج قربانی اسیدپاشی در صحن علنی مجلس ایران حضور یافتند. مرضیه ابراهیمی، معصومه عطایی، سیدمحسن مرتضوی، مریم زمانی و دخترش آرزو هاشمی نژاد از جمله قربانیانی بودند که به دعوت یکی از نمایندگان مجلس در این جلسه حضور یافتند. رضا دُرمیشیان، کارگردان فیلم لانتوری که از مؤسسان انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی به شمار می‌آید این جمع ۵ نفره را همراهی می‌کرد. همچنین برخی دیگر از اعضای انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی مهمان این جلسه بودند.

آگهی

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

بیشتر بخوانید:

پرونده اسیدپاشی‌های اصفهان مختومه شد

یکی از قربانیان اسیدپاشی در اصفهان ازدواج کرد

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دستگیری مظنونان اسیدپاشی به پسربچه سه ساله در بریتانیا

بریتانیا قانونی شدن مجازات حبس ابد برای اسیدپاشی را بررسی می کند

هماهنگی کابینه‌‌ با خامنه‌ای در اظهارات جنجالی پزشکیان؛ آیا رئیس‌جمهوری ایران «تدارکاتچی» است؟