الکساندر لوکاشنکو روز سهشنبه پس از برداشتن این محدودیت دیپلملتهای آمریکایی در سخنانی تاکید کرد که کشورش همچنان به دنبال برقراری ارتباط بهتر با غرب خواهد بود حتی اگر این موضوع باعث رفتار «پرخاشجویانه» از سوی مسکو شود.
بلاروس پس از مدتها اختلاف با روسیه و کاهش کمکهای مالی مسکو به این کشور، اکنون در تلاش است تا روابط خود با کشورهای غربی را بهبود بخشد؛ امری که باعث خشم بیشتر مسکو و تیرهگی روابط با جمهوری بلاروس شده است.
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس ۲۵ سال است که قدرت را در اختیار دارد. وی از جمله رهبرانی است که در سالهای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، نزدیکترین روابط را با روسیه داشته و از سوی دیگر رفتار سرکوبگرانهاش در کشور، وی را به یکی از رهبران طرد شده از سوی غرب بدل کرده است.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
انتشار نقل قولی از آقای لوکاشنکو، در خبرگزاری رسمی این کشور نشان از تمایل وی به برقرای روابط بهتر با کشورهای غربی دارد. وی اخیرا در سخنانی درباره رابطه با ناتو و اتحادیه اروپا گفت: «ما باید با آنان مذاکره کنیم و نباید آنها را به چشم دشمن ببینیم.»
وی همچنین روز سهشنبه پنجم مارس علت رفتار «پرخاشجویانه» روسیه را همکاری کشورش با غرب دانست و گفت که این همکاری «باعث نوعی واکنش آلژیک و هیستریک از سوی متحد اصلی ما یعنی روسیه شده است. »
از سوی دیگر اظهارات آقای لوکاشنکو حاکی از آن است که اختلافات میان بلاروس و کرملین حتی پس از چندین دیدار وی با ولادیمیر پوتین همچنان ادامه دارد. یکی از موارد اختلاف مینسک و مسکو بر سر کاهش ۴۰۰ میلیون دلاری بودجه کمکی روسیه به بلاروس در سال جاری میلادی است.
ریشه این اختلافات به سال ۲۰۱۴ باز میگردد. زمانی که بلاروس حق حاکمیت روسیه بر شبه جزیره کریمه را به رسمیت نشناخت. دو سال بعد در سال ۲۰۱۶ و در پی انجام برخی اصلاحات و آزاد کردن زندانیان سیاسی، اتحادیه اروپا و ایالات متحده تحریمهای خود علیه این کشور را لغو کردند.
روز دوشنبه چهارم مارس نیز دولت بلاروس محدودیتهای اعمال شده بر تعداد دیپلماتهای آمریکایی فعال در این کشور را از میان برداشت. الکساندر لوکاشنکو روز سهشنبه پس از برداشتن این محدودیت در سخنانی تاکید کرد که کشورش همچنان به دنبال برقراری ارتباط بهتر با غرب خواهد بود حتی اگر این موضوع باعث رفتار «پرخاشجویانه» از سوی مسکو شود.
بیشتر بخوانید: