پس از اعمال دور جدید تحریمها شامل تحریم های نفتی علیه ایران توسط ایالات متحده، چالش ضروری عراق اندازهگیری کمبودهای ناشی از این تحریمها است تا بتواند میزان افزایش ظرفیت تولید و صادرات خود را پیشبینی کند.
با اعمال تحریمهای جدید ایالات متحده علیه ایران از جمله تحریمهای صنعت نفت، پیشبینی میشود که کشورهای دیگر درصدد جبران خلا ناشی از کاهش صادرات نفت ایران باشند؛ در همین راستا ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق میگوید که کشورش قصد دارد در سال ۲۰۱۹ تولید و صادرات نفت خود را با تمرکز بر میدان های نفتی جنوبی افزایش دهد.
وزیر نفت جدید عراق روز سهشنبه اعلام کرد که کمبودهای ناشی از تحریم نفتی ایالات متحده علیه ایران هنوز به درستی پیشبینی نشده و اعضای اوپک هنوز تصمیمی برای جبران این کمبود در بازار نفت اتخاذ نکردهاند.
عراق دومین تولید کننده نفت در سازمان اوپک، در نظر دارد در سال آینده میلادی ظرفیت تولید خود را به ۵ میلیون بشکه و صادرات را به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
تولید نفت این کشور در حال حاضر ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز است و بخش عمده نفت عراق از میدانهای نفتی جنوب این کشور استخراج میشود.
ثامر الغضبان که جانشین جابر العیبی در وزارت نفت عراق شده است، قصد دارد تا از طریق لولههای نفت جدید، صادرات این کشور را افزایش دهد.
وی در اولین گفتوگوی خود با خبرگزاری رویترز با تاکید بر اولویت خود برای ارتقاء ظرفیت تولیدی میدانهای نفت جنوب عراق گفت: «ما مدتها مشغول مذاکره با شرکتهای بین المللی بودیم و به زودی به توافقاتی در این زمینه دست پیدا میکنیم.»
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
پس از اعمال دور جدید تحریمها شامل تحریم های نفتی علیه ایران توسط ایالات متحده، چالش ضروری عراق پیشبینی کمبودهای ناشی از این تحریمهاست.
آقای الغضبان معتقد است که باید پیش از اجلاس ماه آینده اوپک و تصمیم این سازمان برای مقابله با کاهش صادرات نفت ایران، «مقدار واقعی کاهش» ظرفیت مازاد نفت را اندازهگیری کرد.
او به خبرگزاری رویترز گفت: «باید بفهمیم مقدار واقعی تقاضا برای نفت عراق چقدر خواهد بود زیرا اگر واقعا تقاضایی در کار نباشد چگونه میتوانیم بگوییم که آن را جبران خواهیم کرد؟»
وزیر نفت عراق همچنین درباره قیمت نفت می گوید که قیمت بالای ۷۰ دلار برای هر بشکه «منصفانه» است اما هر چه قیمت بیشتر باشد برای عراق بهتر است.
ثامر الغضبان میافزاید: «قیمتهای بالاتر برای ما بهتر است اما ما به تنهایی کار نمیکنیم و عضو اوپک هستم. ما منافع مصرف کنندگان را نیز در نظر میگیریم و میخواهیم که تولید کننده و صادرکننده ثابت قدمی باشیم.»
عراق که در منطقهای پر از درگیری و تنش قرار دارد، امیدوار است که گزینهها و راههای بیشتری برای صادرات نفت خود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: