NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

یونیسف: یک سوم کودکان در کشورهای دچار بحران نمی‌توانند مدرسه بروند

 Saudi-led airstrike- displaced children
Saudi-led airstrike- displaced children Copyright REUTERS/Naif Rahma
Copyright REUTERS/Naif Rahma
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک پنجم از نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله در مناطق متاثر از درگیری یا فاجعه نیز هیچگاه وارد مدرسه نشده‌اند و دو پنجم نوجوانان در این گروه سنی نیز نتوانسته‌اند دوره آموزش‌ ابتدایی را به پایان برسانند.

آگهی

یک سوم از کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۷ ساله‌ای که در کشورهای متاثر از جنگ و درگیری یا فاجعه زندگی می‌کنند، به مدرسه نمی‌روند.

بنا بر گزارش جدید یونیسف صندوق کودکان ملل متحد، این کودکان که شمار آنها ۱۰۴ میلیون نفر برآورد شده است، بیش از یک سوم از کل جمعیتی را تشکیل می‌دهند که در سراسر جهان قادر به رفتن به مدرسه نیستند.

بر اساس این گزارش، یک پنجم از نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله در مناطق متاثر از درگیری یا فاجعه نیز هیچگاه وارد مدرسه نشده‌اند و دو پنجم نوجوانان در این گروه سنی نیز نتوانسته‌اند دوره آموزش‌ ابتدایی خود را به پایان برسانند. یونیسف بر این باور است که به این ترتیب آینده این کودکان و نوجوانان به سرقت رفته است.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف می‌گوید: «در کشورهای دچار درگیری یا فاجعه، کودکان و نوجوانان دو بار قربانی می‌شوند: در کوتاه مدت مدرسه‌هایشان آسیب می‌بیند، ویران می‌شود، توسط نظامیان اشغال می‌شود یا هدف حمله قرار می‌گیرد و به این ترتیب آنها به میلیونها کودک بدون مدرسه اضافه می‌شوند و با گذشت زمان نیز دیگر به ندرت به مدرسه برمی گردند. در بلند مدت نیز آنها و کشوری که در آن زندگی می‌کنند باید با چرخۀ فقر دست و پنجه نرم کنند.»

یونیسف با اشاره به اینکه کمتر از ۴ درصد از درخواستها برای کمکهای انسان‌دوستانه در سراسر جهان به موضوع آموزش اختصاص یافته، بر این موضوع تاکید دارد که سرمایه گذاری‌های بیشتر در بخش آموزش در کشورهای دچار بحران یک امر ضروری است.

خانم هنریتا فور به آمار دیگری نیز در این گزارش اشاره دارد: در مجموع نزدیک به ۳۰۳ میلیون کودک و نوجوان بین ۵ تا ۱۷ سال در سراسر جهان خارج از مدرسه به سر می‌برند که فقر مهمترین مانع آموزش آنهاست.

شمار کودکان و نوجوانان ۱۰ تا ۱۹ ساله نیز تا سال ۲۰۳۰ میلادی به بیش از ۱.۳ میلیارد نفر می‌رسد که رشدی ۸ درصدی را در این گروه سنی نشان می‌دهد و به همین دلیل آموزش و کیفیت آموزش آنها برای داشتن نیروی کار بهتر با هدف پیشرفت اقتصاد و بهبود وضعیت انسانی در جامعه مهم است.

بر این اساس او می‌گوید: «این لحظه‌ای حساس در تاریخ است. اگر عاقلانه و سریع عمل کنیم، می‌توانیم جوامعی صلح‌جو و برخوردار از رفاه داشته باشیم. هیچ جایگزینی برای این کار وجود ندارد و نباید به خود اجازۀ شکست در این زمینه را بدهیم.»

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

یک سوم مردم جهان به سرویس بهداشتی دسترسی ندارند

یونیسف: ۲۰۱۶ مرگبارترین سال برای کودکان در سوریه بوده است

آمار تازه یونیسف همزمان با اولین روز جهانی بازی: میلیون‌ها کودک خردسال با خشونت والدین تربیت می‌شوند