یک پنجم از نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله در مناطق متاثر از درگیری یا فاجعه نیز هیچگاه وارد مدرسه نشدهاند و دو پنجم نوجوانان در این گروه سنی نیز نتوانستهاند دوره آموزش ابتدایی را به پایان برسانند.
یک سوم از کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۷ سالهای که در کشورهای متاثر از جنگ و درگیری یا فاجعه زندگی میکنند، به مدرسه نمیروند.
بنا بر گزارش جدید یونیسف صندوق کودکان ملل متحد، این کودکان که شمار آنها ۱۰۴ میلیون نفر برآورد شده است، بیش از یک سوم از کل جمعیتی را تشکیل میدهند که در سراسر جهان قادر به رفتن به مدرسه نیستند.
بر اساس این گزارش، یک پنجم از نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله در مناطق متاثر از درگیری یا فاجعه نیز هیچگاه وارد مدرسه نشدهاند و دو پنجم نوجوانان در این گروه سنی نیز نتوانستهاند دوره آموزش ابتدایی خود را به پایان برسانند. یونیسف بر این باور است که به این ترتیب آینده این کودکان و نوجوانان به سرقت رفته است.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف میگوید: «در کشورهای دچار درگیری یا فاجعه، کودکان و نوجوانان دو بار قربانی میشوند: در کوتاه مدت مدرسههایشان آسیب میبیند، ویران میشود، توسط نظامیان اشغال میشود یا هدف حمله قرار میگیرد و به این ترتیب آنها به میلیونها کودک بدون مدرسه اضافه میشوند و با گذشت زمان نیز دیگر به ندرت به مدرسه برمی گردند. در بلند مدت نیز آنها و کشوری که در آن زندگی میکنند باید با چرخۀ فقر دست و پنجه نرم کنند.»
یونیسف با اشاره به اینکه کمتر از ۴ درصد از درخواستها برای کمکهای انساندوستانه در سراسر جهان به موضوع آموزش اختصاص یافته، بر این موضوع تاکید دارد که سرمایه گذاریهای بیشتر در بخش آموزش در کشورهای دچار بحران یک امر ضروری است.
خانم هنریتا فور به آمار دیگری نیز در این گزارش اشاره دارد: در مجموع نزدیک به ۳۰۳ میلیون کودک و نوجوان بین ۵ تا ۱۷ سال در سراسر جهان خارج از مدرسه به سر میبرند که فقر مهمترین مانع آموزش آنهاست.
شمار کودکان و نوجوانان ۱۰ تا ۱۹ ساله نیز تا سال ۲۰۳۰ میلادی به بیش از ۱.۳ میلیارد نفر میرسد که رشدی ۸ درصدی را در این گروه سنی نشان میدهد و به همین دلیل آموزش و کیفیت آموزش آنها برای داشتن نیروی کار بهتر با هدف پیشرفت اقتصاد و بهبود وضعیت انسانی در جامعه مهم است.
بر این اساس او میگوید: «این لحظهای حساس در تاریخ است. اگر عاقلانه و سریع عمل کنیم، میتوانیم جوامعی صلحجو و برخوردار از رفاه داشته باشیم. هیچ جایگزینی برای این کار وجود ندارد و نباید به خود اجازۀ شکست در این زمینه را بدهیم.»
بیشتر بخوانید: