NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

استیون هاوکینگ، نابغه ای در جسمی ناتوان

استیون هاوکینگ، نابغه ای در جسمی ناتوان
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

هاوکینگ زندگی‌اش را وقف اثبات مرتبط بودن دو تئوری بنیادی فیزیک، فرضیه نسبیت انیشتین و تئوری کوانتوم کرد.

آگهی

استیون هاوکینگ، دانشمند و نابغه علم فیزیک، با یک ناهنجاری عصبی مادرزاد بدنیا آمد و این بیماری «ای ال اس» بود که تمام عمر او را فلج کرد.

این فیزیکدان محبوب، عشقی وافر به کیهان شناسی داشت. او را با نوابغی چون آلبرت انیشتین و اسحاق نیوتون مقایسه کرده اند. کتاب «تاریخچه زمان» او درزمان انتشاربه سال ۱۹۸۸ بیش از ۱۲ میلیون نسخه فروش داشت. استیون هاوکینگ در مقابل با فروتنی همیشگی گفته بود که تنها کار او این بود که کمک کند بشر «آینده» را بهتر ببیند.

او روزی درباره کشف کیهان شناسی‌اش در باره سیاهچاله‌ها به طنز گفته بود: «احتمالا مهمترین و شناخته شده ترین کمک من به دنیای علم، کشف این است که سیاهچاله‌های فضایی، واقعا سیاه نیستند. بلکه آنها باید همچون اجسام گداخته، بدرخشند. حالا همه این را قبول دارند که سیاهچاله‌ها تشعشعات هاوکینگی دارند.»

در سال ۱۹۷۹، هاوکینگ، وارث کرسی و صندلی استادی اسحاق نیوتون در رشته ریاضیات در دانشگاه کمبریج شد.

علیرغم تشخیص‌های اولیه پزشکی که عمر او را حداکثر دو سال پیش بینی کرده بودند، او تا سن ۷۶ سالگی  به زندگیش ادامه داد. اما در سالهای پایانی عمر بیماری‌اش پیشرفته تر و سلامت او به تدریج تحلیل می‌رفت.

زندگی روزانه استیون هاوکینگ بر روی صندلی چرخدار توام بامشکلات بسیار بود. هر روز با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کرد. وی سال ۱۹۸۵ بعد از یک عمل جراحی، صدایش را از دست داد و برای حرف زدن بالاجبار از جعبه صدای الکتریکی معروفش استفاده می‌کرد.

بیشتر بخوانید:

استیون هاوکینگ، یک نویسنده چیره دست متون علمی بود و در زندگیش موفق به دریافت جوایز علمی متعدد شد. او معاشری خوش مشرب، نکته بین و با قدرت کلام بالا بود.

در مراسم اهدای یکی از جایزه‌ها در ماه آوریل ۲۰۰۵، خطاب به اندیشمندان علم کیهان شناسی گفت: «ما در یک محدوده ای زندگی می کنیم که حیات انسانی در آن ممکن است. اما من معتقدم ممکن است که ما فقط نقطه بهتر را انتخاب کرده باشیم.»

هاوکینگ زندگی‌اش را وقف اثبات مرتبط بودن دو تئوری بنیادی فیزیک، فرضیه نسبیت انیشتین و تئوری کوانتوم کرد. اما دلیل پیدایش حیات انسان یکی از بزرگترین اسرارهستی، این فیزیکدان را به چالش و تکاپو وا می‌داشت.

استیون هاوکینگ در پرواز بر فراز آتلانتیک در سال ۲۰۰۷، چند لحظه حالت بی وزنی را تجربه کرد. تجربه ای که این نابغه علم از هر لحظه‌اش لذت تمام برد.

در آوریل ۲۰۰۷، در مراسمی در شهر اورلاندو در فلوریدای آمریکا گفت: «من فکر می کنم نژاد انسان اگر به فضا نرود، آینده ای نخواهد داشت. به همین دلیل معتقدم برنامه‌های فضایی و موسسات سفرهای فضایی تجاری برای عبور و سفر انسان از زادگاه خودش زمین اهمیت حیاتی دارد.»

 او در سال ۲۰۱۰کتاب دیگری با نام «طرح بزرگ» منتشر کرد. این کتاب نیز پس از چند روز به پرفروشترین کتاب سایت آمازون تبدیل شد. استیون هاوکینگ در این کتاب به منشا هستی و وجود خدا پرداخته است.

در سال ۲۰۱۴ نیز فیلمی با نام «تئوری همه چیز» درباره زندگی استیون هاوکینگ و بر اساس خاطرات همسر وی، با بازی «ادی ردمین» ساخته شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پیکر استیون هاوکینگ تشییع شد

استیون هاوکینگ، فیزیکدان برجسته بریتانیایی در سن ۷۶ سالگی درگذشت

چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟