NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نتانیاهو: وتوی آمریکا در شورای امنیت شمع حقیقت را روشن کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل Copyright REUTERS/Abir Sultan/Pool
Copyright REUTERS/Abir Sultan/Pool
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به گرمی از وتوی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مصر استقبال کرد.

آگهی

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش اقدام واشنگتن در وتوی پیش نویش قطعنامه پیشنهادی علیه به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از این اقدام به عنوان «روشن کردن شمع حقیقت» یاد کرد.

در مقابل محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می گوید فلسطینیان به دنبال کسب حق عضویت کامل در سازمان ملل متحد و ۲۲ سازمان بین المللی خواهند بود.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این سخنان را دوشنبه شب در دیدار با رهبران ارشد فلسطینی در رام الله بیان کرد.

به گفته محمود عباس ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفته است در روند صلح میان فلسطینیان و اسرائیلی ها نقش «میانجی» را بازی نکند. وی تاکید کرد که فلسطینیان آمریکا را به عنوان میانجی در روند صلح نخواهند پذیرفت. رئیس تشکیلات خودگردان افزود که از نظر او آمریکا «حامی و پشتیبان» اسرائیل است.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینREUTERS/Osman Orsal

محمود عباس همچنین افزود باید «دیوانه» بود تا اجازه داد آمریکا بار دیگر نقش میانجی را در روند صلح ایفا کند.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از این به دنبال به رسمیت شناخته شدن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی واشنگتن اعلام کرده بود که در جریان سفر مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا به منطقه با او دیدار نخواهد کرد.

سخنان دوشنبه شب رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در حالی بیان شد که آمریکا رو دوشنبه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مصر در محکومیت به رسمیت شناخته شدن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را وتو کرد. این در حالی است که ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت به پیش نویش قطعنامه ارائه شده رای موافق دادند.

واکنش اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به گرمی از وتوی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مصر استقبال کرد. نخست وزیر اسرائیل از سفیر آمریکا در سازمان ملل و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تشکر کرد.

نقش آمریکا در آینده مناقشه فلسطینیان با اسرائیل

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل رای گیری در مورد این قطعنامه را «توهین و بی توجهی» به کشورش توصیف کرد. اقدامی که به گفته وی کشورش آن را فراموش نخواهد کرد.

سخنان تهدید آمیز نیکی هیلی در حالی بیان شد که وی اشاره ای به اقدامات تلافی جویانه احتمالی آمریکا نکرد. اشاره سفیر ایالات متحده در سازمان ملل این نگرانی را پدید آورده است که ممکن است آمریکا کمک های مالی خود به سازمان ملل متحد را کاهش دهد.

نیکی هیلی در سخنان خود از سازمان ملل متحد به عنوان «مانعی» در روند صلح بین فلسطینیان و اسرائیل نام برد. با این حال وی تاکید کرد که واشنگتن به دنبال دستیابی به «صلحی پایدار» در خاورمیانه است.

تشکیلات خودگردان فلسطین پس از رای گیری در شورای امنیت از قصد خود برای مراجعه به مجمع عمومی سازمان ملل خبر داده است. در این مجمع ۱۹۳ کشور عضو هستند و هیچ کشوری حق وتو ندارد. با این حال مصوبات این مجمع ارزش اجرایی ندارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مخالفت یکپارچۀ شورای امنیت با آمریکا

تهدیدات ترامپ بر رای مجمع عمومی سازمان ملل تاثیر خواهد گذاشت؟

شورای امنیت پیش‌نویس لغو تصمیم دونالد ترامپ دربارۀ بیت‌المقدس را بررسی می‌کند