ممنوعیت ها و محدودیت های فراوانی برای زنان در نقاط مختلف جهان وجود دارد. برخی از این ممنوعیت ها جنبه قانونی دارند و یا بصورت آئین نامه، بخش نامه اجرایی می شوند و برخی دیگر عرف، سنت و یا دستورات مذهبی هستند.
مبارزه برای احقاق حقوق زنان هنوز به پایان نرسیده است. آنچه امروزه بعنوان داشتن حق رای برای زنان مسلم فرض می شود عمری کمتر از یک قرن دارد. اولین بار در جهان زنان نیوزلندی پای صندوق رای رفتند و در سال ۱۸۹۳ در انتخابات ملی آن کشور شرکت کردند. زنان در ایران، پس از انقلاب مشروطه و در سال ۱۹۰۶ در انتخابات مجلس به نمایندگان خود رای دادند. در ایالات متحده در سال ۱۹۲۰ و فرانسه در سال ۱۹۴۴ حق رای زنان قانونی شد. عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ به زنان این کشور اجازه داد که در انتخابات شهرداری ها رای خود را به صندوق بیندازند.
اما در کنار موارد مهم و اساسی حقوق زنان، در نقاط مختلف جهان، ممنوعیت های عجیبی مختص زنان وجود دارند. این ممنوعیت ها میراث زمان طولانی سلطه نگاه های تبعیض آمیز نسبت به این جنس هستند:
- زنان در ایالت ورمانت آمریکا تنها با اجازه همسر می توانند دندان مصنوعی بگذارند.
- در ایالت فلوریدای آمریکا زنان مجرد، مطلقه یا بیوه در روزهای یکشنبه اجازه چتربازی و سقوط آزاد ندارند.
- در شهرستان وایتسوایل ایالت دلاور آمریکا زنان نمی توانند از مردان درخواست ازدواج کنند و در صورت مشاهده یا گزارش کردن به پلیس به اتهام رفتار ناهنجار بازداشت می شوند.
- در شهر فرارا در شمال ایتالیا، زنان «زشت یا با ظاهر شرور» نمی توانند به کارخانه های پنیرسازی وارد شوند.
- زنان شهر آرکادیا در ایالات متحده پس از ساعت شش بعداز ظهر نمی توانند قهوه بنوشند.
- زنان شهر لاپاز بولیوی بدون اجازه همسرشان اجازه نوشیدن شراب ندارند.
-در شهر ممفیس ایالت تنسی آمریکا رانندگی برای زنان ممنوع است مگر آنکه یک مرد در جلوی خودروی وی با یک پرچم قرمز به دیگران نسبت «رانندگی یک زن» اخطار دهد. ایالت تنسی آمریکا به داشتن قوانین عجییب راهنمایی و رانندگی شهرت دارد.
- در روستای پانچیات در شهر هاپور هند زنان زیر ۴۰ سال اجازه حضور در بازار را ندارند. دختران این روستا اجازه داشتن گوشی تلفن همراه را نیز ندارند.
- در شهر توسان در ایالت آریزونا پوشیدن شلوار برای زنان بجز در موارد خاصی چون اسب سواری همچنان ممنوع است.
- در عربستان سعودی علاوه بر محدودیت های مختلف از جمله دریافت گذرنامه با اجازه همسر، محدودیت در انتخاب شغل و موارد بسیار دیگر، ورود زنان به قبرستان هنگام دفن اعضای خانواده و پس از آن نیز ممنوع است.
- زنان حق ورود به جزیره اوکینوشیمای ژاپن را ندارند و تنها مردان می توانند بر این جزیره مقدس پا بگذارند.
- در مناطقی از نپال زنان به هنگام عادت ماهانه طرد می شوند و تا پایان عادت ماهانه در کلبهای و جدا از همه سر می کنند.
- در چین زنان اجازه ندارند که در اتاق هتل خود برهنه بگردند و تنها می توانند در حمام برهنه باشند.
در ایران اما محدودیت ها برای زنان اشکال متفاوتی دارد. محدودیت های قانونی شامل قوانین حق ارث، ممنوعیت سفر، تحصیل و کار در صورت نارضایتی همسر، گرفتن پاسپورت با اجازه همسر و موارد بسیار دیگر و همچنین محدودیتها و ممنوعیتهایی که بنظر ریشه در عرف، مذهب و یا سنت دارند:
- پوشیدن ساپورت و یا چکمه روی شلوار در فصل زمستان توسط گشت ارشاد اشاره ممنوع شده است.
- دوچرخهسواری و یا موتورسواری برای بانوان طبق قانون ممنوع نیست اما در موارد بسیاری از سوی اقشار و گروه های مذهبی و یا سنتی نسبت به دوچرخه سواری در ملا عام اعتراض شده است.
- ورود زنان به استادیوم فوتبال برای تماشای بازیهای مردان ممنوع است. پیش از این زنان می توانستند برای تماشای بازی والیبال در ورزشگاه ها حضور داشته باشند اما در سالهای اخیر پس از اعتراضات گروه های مذهبی و روحانیون از ورود آنان ممانعت به عمل آمد.
- برخی هتلها از پذیرفتن مسافران زن مجرد سرباز می زنند. ممنوعیت قانونی در این زمینه وجود ندارد و این مورد بر اساس سلیقه صاحبان هتل اعمال می شود.
- تحصیل دختران ایرانی در برخی رشته های دانشگاهی دارای فعالیت میدانی نیز محدودیت هایی دارد. از آن جمله می توان به رشته های چون حفاری در حوزه نفت اشاره کرد.