صدها هزار نفر از نقاط مختلف جهان در انتقاد از سکوت آنگ سان سوچی، وزیر خارجه و مشاور دولت میانمار در خصوص خشونتهایی که باعث آوارگی دهها هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیا شده است از کمیته نوبل می خواهند تا جایزه صلح نوبل وی را پس بگیرد.
کمیته جایزه صلح نوبل اما برغم انتقادها و اعتراضهای جهانی اعلام کرد که این جایزه را پس نخواهد گرفت. اولوج نولستاد، رییس بنیاد نوبل واقع در اسلو، پایتخت نروژ گفت: «غیرممکن است پس از این که جایزهای از سوی این کمیته به فردی اهدا شد، بتوان آنرا پس گرفت.»
وی همچنین افزود: « این نه خواست آلفرد نوبل بنیانگذار این جایزه و نه مطابق با مقررات بنیاد نوبل است که جایزه نوبل شیمی، فیزیک، پزشکی، ادبیات و یا صلح پس از اهداء لغو و بازپس گرفته شود.»
آنگ سان سوچی در سال ۱۹۹۱ جایزه صلح نوبل خود را درحالی دریافت کرد که در میانمار در حبس خانگی بود. این جایزه بخاطر تلاشهای او برای برقراری دموکراسی در کشورش به وی اهدا شد.
سکوت آنگ سان سوچی در قبال خشونتهای میانمار اعتراض بسیاری از سازمانهای حقوق بشری و همچنین برندگان جایزه صلح از جمله دزموند توتو و ملاله یوسفزی را بدنبال داشته است.
براساس گزارش سازمان ملل متحد، در پی شدت گرفتن خشونتها در استان راخین میانمار، در دو هفته اخیر ۲۷۰ هزار نفر از ساکنان این استان که عمدتا اقلیت مسلمان روهینگیا هستند از این کشور گریخته و به بنگلادش پناهنده شدهاند یا در نواحی مرزی گرفتارند.