با توقف گفتگوهای وحدت قبرس، یک بار دیگر امیدها به یکپارچگی دو بخش ترک نشین و یونانی نشین این جزیره پایان یافت و اکنون انتظار می رود با برگزاری یک همه پرسی بتوان سرنوشت ساکنان این جزیره را تغییر…
با توقف گفتگوهای وحدت قبرس، یک بار دیگر امیدها به یکپارچگی دو بخش ترک نشین و یونانی نشین این جزیره پایان یافت و اکنون انتظار می رود با برگزاری یک همه پرسی بتوان سرنوشت ساکنان این جزیره را تغییر داد.
مذاکرات روز پنجشنبه در شهر ژنو سوئیس در حالی پایان یافت که یونان بار دیگر برای برقراری اتحاد، بر خروج نیروهای ترکیه از این جزیره تاکید کرد. موضوعی که آنکارا با آن مخالف است؛ ترکیه می گوید استقرار ۳۰ هزار سرباز ترک در این جزیره با هدف برقراری ثبات انجام شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پس از شکست این گفتگوها گفت: «ما قبلا درباره این موضوع صحبت کرده ایم. در صورت لزوم، باید هر دو طرف بطور کامل نیروهایشان را خارج کنند.»
قرار است دور جدید گفتگوها چهارشنبه ۱۸ ژانویه از سر گرفته شود.
اسن بارت اد، مشاور ویژه سازمان ملل در امور قبرس روز جمعه با اشاره به طرح همه پرسی گفت: «تصمیم نهایی درباره قبرس توسط مردم و با همه پرسی گرفته می شود. منظورم برگزاری یک همه پرسی، در یک روز و در هر دو سوی این جزیره است و ما زمانی از این تصمیم آگاه خواهیم شد که نتیجه همه پرسی مشخص شود.»
قبرس با جمعیتی حدود یک میلیون نفر، در سال ۱۹۷۴ میلادی و با ورود نیروهای ترک به شمال این جزیره در واکنش به کودتای یونانی های قبرس، به دو پاره تقسیم شد.