جمعی از حامیان روزنامه جمهوریت روز شنبه در استانبول دست به تجمع اعتراضی زدند.
جمعی از حامیان روزنامه جمهوریت روز شنبه در استانبول دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان با در دست داشتن نسخه هایی از این روزنامه با عنوان : «در برابر تاریخ شرمنده خواهید شد»، به بازداشت سردبیر و ۸ روزنامه نگار این جریده اپوزیسیون بشدت اعتراض کردند.
نیروهای امنیتی ترکیه با توسل به گاز اشک آور و ماشین های آب پاش، معترضان را که با هدف دفاع از آزادی رسانه ها تجمع کرده بودند، متفرق کردند.
Turkish police break up press freedom rally after 'Cumhuriyet' arrestshttps://t.co/RXl2wA2eD1
— Gabby Ogbechie (@GabbyOgbechie1) November 6, 2016
بدین ترتیب و با احتساب این بازداشت ها، شمار روزنامه نگاران زندانی در ترکیه به ۱۴۲ نفر رسید.
UPDATED NUMBERS: With the recent arrest of 9 columnists, executives from
cumhuriyetgzt</a>, the total number of jailed journalists is now 142! <a href="https://t.co/a2iWyTRTMX">pic.twitter.com/a2iWyTRTMX</a></p>— Turkey Purge (
TurkeyPurge) 6 novembre 2016
باریش یارکاداش، یکی از نمایندگان حزب اپوزیسیون جمهوریخواه خلق می گوید: «شما بعنوان دولت در تلاشید تا روزنامه نگاری معادل ارتکاب جرم شود. سعی دارید تا حق دسترسی مردم به اطلاعات را از بین ببرید. حتی اگر تنها یک روزنامه هم توقیف شود و فقط یک روزنامه نگار بازداشت شود، مردم نمی توانند به اطلاعات درست و حقیقی دست پیدا کنند.»
علاوه بر بازداشت اعضای تحریریه روزنامه جمهوریت، دستگیری رهبران و تنی چند از نمایندگان حزب دمکراتیک خلق ها، طرفداران کردهای ترکیه را برای روز دوم در برخی شهرهای اروپایی به خیابان کشاند.
در پاریس حامیان حزب دموکراتیک خلق ها در اعتراض به بازداشت صلاح الدین دمیرتاش و تنی چند از نمایندگان این حزب، راهپیمایی کردند.
Paris : manif de solidarité contre la répression des Kurdes en Turquie https://t.co/aupVuq2hpH
Bastien_Bzt</a> <a href="https://t.co/qT8VxujFur">pic.twitter.com/qT8VxujFur</a></p>— L'important (
Limportant_fr) 5 novembre 2016
در کلن آلمان نیز بیش از ۶ هزار نفر از کردهای مقیم و حامیانشان دست به راهپیمایی زدند. معترضان تصاویری از عبدالله اوجالان (رهبر دربند پ ک ک) و صلاح الدین دمیرتاش (رهبر بازداشت شده حزب دمکراتیک خلق ها) را در دست داشتند. آنها با حمل پرچم هایی از قبیل پرچم کردستان سوریه (روژاوا) یا پرچم حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک)، ضمن اعتراض به اقدام آنکارا در بازداشت نمایندگان حزب دمکراتیک خلق ها، از دولت آلمان نیز به دلیل موضع «انفعالی» در برابر سرکوب گری های رجب طیب اردوغان (رییس جمهوری ترکیه) انتقاد کردند.
Thousands of people protested today in #Cologne against the arrests of #HDP MP's, mayors & journalists in #Turkey
cdersim3</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/HDP?src=hash">#HDP</a> <a href="https://t.co/NYCZrp67J2">pic.twitter.com/NYCZrp67J2</a></p>— Shler Bapiri♀ (
shlerbapiri) 5 novembre 2016