NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

برنامه «کمربند آبی» در مراکش، ماهیگیری پایدار

برنامه «کمربند آبی» در مراکش، ماهیگیری پایدار
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

افزایش دما، افزایش سطح آب دریا، اسیدی شدن آب اقیانوسها و تغییرات آب و هوایی عواملی هستند که امروزه محیط زیست دریاها را تهدید می کنند.

آگهی

افزایش دما، افزایش سطح آب دریا، اسیدی شدن آب اقیانوسها و تغییرات آب و هوایی عواملی هستند که امروزه محیط زیست دریاها را تهدید می کنند. به حداقل رساندن تاثیر تغییرات آب و هوایی در مناطق ساحلی یکی از اولویتهای حفاظت از محیط زیست دریاهاست. مراکش امسال میزبان بیست و دومین کنفرانس سالانه تغییرات آب و هوایی است، این کشو دست به برنامه ابتکاری جدیدی زده است، یکی از آنها ابتکار «کمربند آبی» نام دارد که به ماهیگیری ارتباط دارد.

این برنامه در ادامه ابتکار جهانی موسوم رشد اقتصادی منابع آبی است که توسط فائو، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد آغاز شده است. برنامه «کمربند آبی» تشویق ماهیگیری پایدار، از صید به مصرف است. هدف اصلی آن هم تحقق توسعه پایدار محیط زیست دریاها و منابع آبزی است. صید بیشتر، و تولید پسماند کمتر و همچنین کاهش آلاینده های ناشی از کشتی های ماهیگیری سه محور اصلی آن هستند.

مدیر اتحادیه مالکان کشتی در مراکش می گوید: «امروز در مراکش کشتی های ماهیگیری با سیستم ماهواره ای نظارت کشتی (VMS) کنترل می شوند که ابزار مدیریتی بسیار خوبی است. می توان با این سیستم کشتی ها را کنترل کرد، موقیعت دقیق آنها، ساعت رفت و آمد و مسافتی را که طی کرده اند، بخوبی زیر نظر داشت.»

هدف طرح، نظارت بهتر و بیشتر دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس است. یکی از ابزاری که توسط «موسسه ملی تحیقات شیلات» در جنوب مراکش استفاده می شود یک شناور اقیانوس شناسی است.

مدیر موسسه تحقیقات علوم شیلات در مراکش درباره استفاده از این شناور می گوید: «هدفمان تقویت، بهبود و پیاده سازی سیستم نظارت بر سواحل دریاهاست. کارمان در مراکش را با یک شناور اقیانوس شناسی و اندازه گیری آب و هوا شروع کرده ایم. می خواهیم شبکه مان را در منطقه شمال غرب آفریقا با کشورهایی که با ما همکاری می کنند، گسترش بدهیم.»

یکی دیگر از محورهای برنامه «کمربند آبی» توسعه پایدار آبزی پروری، بویژه پرورش جلبک دریایی است.

مدیر موسسه تحقیقات علوم شیلات در این باره می گوید: «هدف ما توسعه و تقویت آبزی پروری است، این بخش پتانسیل بسیار بالایی دارد و در سالهای اخیر در صنعت شیلات، رشد اقتصادی بسیار بالایی داشته است. البته تاکید ما بر توسعه پایدار است، بویژه توسعه پایدار پرورش جلبک دریایی. به همین دلیل هم در حال حاضر چندین برنامه بطور آزمایشی در مراکش در حال اجراست، مانند کشت و پرورش ماکرو جلبکها یا جلبکهای درشت.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ویدئوی زد و خورد کشتی‌های ماهیگیری فرانسوی و بریتانیایی

ایجاد تأثیر بزرگ و جلب توجه: پارک آبی، کوسه‌‌نهنگ‌ها و هنر ساخت قایق‌های دهوی قطر

تصاویری از توسکانی ایتالیا؛ تالابی گورستان هزاران ماهی شد