NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

امضای توافق صلح میان دولت کلمبیا و فارک، پایان نیم قرن خشونت های خونین

امضای توافق صلح میان دولت کلمبیا و فارک، پایان نیم قرن خشونت های خونین
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا و رودریگو لوندونو، رهبر شورشیان فارک با امضای توافقی تاریخی به نیم قرن خشونت های خونین پایان می دهند؛ خشونت هایی که نزدیک به ۲۵۰ هزار کشته برجای…

آگهی

خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا و رودریگو لوندونو، رهبر شورشیان فارک با امضای توافقی تاریخی به نیم قرن خشونت های خونین پایان می دهند؛ خشونت هایی که نزدیک به ۲۵۰ هزار کشته برجای گذاشت.

پس از چهار سال مذاکره این دو برای نخستین بار روز دوشنبه طی مراسمی دستان یکدیگر را می فشارند تا پایانی باشد بر طولانی ترین جنگ در آمریکای لاتین. در این مراسم که در شهر کارتا خنا برگزار می شود ۲۵۰۰ شخصیت خارجی و داخلی حضور دارند.

خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا در این ارتباط گفت: «امیدوارم که همه ما و همه آنهایی که رای شان منفی است و یا تردید دارند بتوانیم یکبار دیگر در این همه پرسی شرکت کنیم و با هم کشوری جدید بسازیم.»

اشاره رئیس جمهوری کلمبیا به همه پرسی دوم اکتبر درباره تصویب این توافق است. گرچه بسیاری از کلمبیایی ها از پیوستن هفت هزار شورشی فارک به بدنه مردم چندان خرسند نیستند اما امیدوارند برقراری صلح بخشی از مشکلاتشان را حل کند.

نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا فارک گرچه سلاح هایش را زمین گذاشته اما مبارزات خود را به شکل مدنی و از طریق حزب دنبال خواهد کرد. یفرسون، از مبارزان فارک در این باره گفت: «تنها چیزی که کنار گذاشتیم سلاح هایمان است. ولی به مبارزه سیاسی ادامه می دهیم. این مبارزه قطعا نیاز به حزب دارد و حزبی تاسیس خواهیم کرد.»

سازمان چریکی مارکسیست فارک که با شورش دهقانی شکل گرفت به بازیگر مهمی در تجارت کوکایین تبدیل شد و حالا در پی این توافق باید سلاح های خود را طی شش ماه آینده به سازمان ملل متحد تحویل دهد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نگاهی به توافق فارک و دولت کلمبیا: پایان ۵۲ سال درگیری خونبار

حمله برق‌آسای اوکراین به خاک روسیه؛ نقشه کی‌یف برای دور زدن مذاکرات مستقیم صلح با مسکو چیست؟

واکنش سازمان ملل به انتقادها: حقوق زنان در نشست دوحه با حضور طالبان مطرح خواهد شد