NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اتحادیه اروپا در برابر روابط جدید آنکارا و مسکو

اتحادیه اروپا در برابر روابط جدید آنکارا و مسکو
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه با همتای روسی اش، ولادیمیر پوتین روز نهم اوت در سن پترزبورگ دیدار خواهند کرد.

آگهی

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه با همتای روسی اش، ولادیمیر پوتین روز نهم اوت در سن پترزبورگ دیدار خواهند کرد.

این اولین بار است که آقای اردوغان و پوتین پس از چند ماه تیرگی روابط بین آنکارا و مسکو با هم دیدار می کنند. سرنگونیِ جنگنده سوخویِ ۲۴ روسیه توسط دو جنگندهٔ اف ۱۶ نیروی هوایی ترکیه در نوامبر گذشته، باعث ایجاد تنش در روابط دو کشور شده بود. از آن زمان مسکو تحریمهای خود علیه آنکارا را گسترش داد.

رجب طیب اردوغان که باید با تهدیدهای داعش و نیروهای مسلح حزب کارگران کردستان(پ ک ک) هم دست و پنجه نرم کند، ادعا می کند که غرب او را در مبارزه با تروریسم تنها گذاشته است. از سوی دیگر پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوییه، آنکارا برای اینکه در انزوا قرار نگیرد، در تلاش است از نظر سیاسی به مسکو نزدیکتر شود.

امره ارسن، کارشناس روابط دیپلماتیک روسیه و ترکیه می گوید: «ولادیمیر پوتین یکی از اولین رهبران جهان بود که پس از کودتا تلفنی با آقای اردوغان صحبت کرد. وی گفت که در برابر کودتاگران، بطور بی قید و شرط از دولت ترکیه که از طریق انتخابات دموکراتیک به قدرت رسیده، پشتیبانی می کند.»

برغم اختلاف همیشگی مسکو و آنکارا بر سر بحران سوریه، آقای اردوغان در ملاقات با ولادیمیر پوتین تلاش خواهد کرد راه حلی پیدا شود. زیرا نمی خواهد کشورش به انزوا کشانده شود و بدنبال بهبود روابط با مسکو است.

در این میان، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا که متحدان سنتی ترکیه هستند در پشتیبانی خود از دولت ترکیه، شور و اشتیاق کمتری نشان دادند، زیرا بیشتر نگران سرکوب های پس از کودتا هستند. اتحادیه اروپا نگران اقدامات سختگیرانه دولت ترکیه پس از کودتاست، اما می داند که حفظ توافق با آنکارا برای بحران پناهنجویان، ضروری است.

رهبران اتحادیه اروپا می گویند که بازگشت مجازات اعدام به ترکیه که از ۱۲ سال پیش لغو شده، چشم انداز عضویت این کشور در اتحادیه اروپا را تیره و سیاه خواهد کرد، از سوی دیگر دولت ترکیه سعی می کند با استفاده از توافق بر سر پناهجویان از اروپا امتیاز بگیرد: آنکارا می گوید اگر عضویت ترکیه در شنگن عملی نشود، از ورود پناهجویان به اروپا ممانعت بعمل نخواهد آورد.

اما رجب طیب اردوغان در تجمع بزرگی که روز یکشنبه هفتم ماه اوت در استانبول برگزار شد، در بین هوادارانش گفت که خواستار بازگشت مجازات اعدام است. وی گفت: «حق حاکمیت همچنان بدون قید و شرط با ملت است. اگر مردم خواستار مجازات اعدام هستند به عقیده من احزاب باید از مردم پیروی کنند.»

آیا نگرانی از آشتی آنکارا با مسکو از یک سو، و ترس از مواجهه با بحران جدید پناهجویان، از سوی دیگر، اتحادیه اروپا را مجبور خواهد کرد که به برخی از خواسته های آنکارا تن دهد؟

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اردوغان: اگر مردم خواهان مجازات اعدام باشند احزاب باید از این خواسته پیروی کنند

کرملین: ترکیه به صورت رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داد؛ آیا عضو ناتو به «شرق» متمایل می‌شود؟

درگیری فیزیکی در پارلمان ترکیه طی گفتگو درباره سرنوشت یک نماینده زندانی؛ زن و مرد کتک‌کاری کردند