بنیاد شاهدخت آستوریاس اسپانیا، جایزه امسال رشته همکاریهای بین المللی را بطور مشترک به «پیمان نامه چارچوب تغییرات اقلیمی سازمان ملل» و توافقنامه تاریخی پاریس درباره تغییرات اقلیمی اهدا…
بنیاد شاهدخت آستوریاس اسپانیا، جایزه امسال رشته همکاریهای بین المللی را بطور مشترک به «پیمان نامه چارچوب تغییرات اقلیمی سازمان ملل» و توافقنامه تاریخی پاریس درباره تغییرات اقلیمی اهدا شد.
رییس هیات داوران درباره اهدای این جایزه گفت: «برای اینکه تأثیر انسان بر افزایش دمای زمین کاسته شود، دو دهه کار انجام شد. هیئت داوران اهمیت تاریخی لحظه رسیدن به توافق در سال ۲۰۱۵ در پاریس را تشخیص می دهد. در این لحظه ۱۹۵ کشور در نهایت توافق کردند و بر الگویی فراگیر برای رشد به توافق رسیدند که بتدریج میزان گسیل مواد آلاینده را کاهش می دهد.»
توافقنامه پاریس، توافقنامه ای است بدنبال کنفرانس تغییرات اقلیمی در دسامبر ۲۰۱۵ میلادی در پاریس، امضا شد و کشورها را قانونا متعهد می کند تا سیاستهایی را اجرا کنند که میزان افزایش گرمایش زمین تا سال ۲۱۰۰ میلادی را تا ۲ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارند.
این کنفرانس بیست و یکمین کنفرانس سالانه اعضای «پیمان نامه سازمان ملل متحد» درباره تغییرات اقلیمی بود که از سال ۱۹۹۵، هر ساله برای بررسی تغییرات آب وهوایی کره زمین برگزار می شود.
این نخستین بار در تاریخ است که همه کشورها موظف به کاهش تولید گازهای گلخانه ای می شوند. در زمان برگزاری نشست پاریس، ۱۹۵ کشور عضو «پیمان نامه تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد» بودند.
«کنوانسیون سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی» (UNFCCC) پیمانی است که در سال ۱۹۹۰ میلادی توسط سازمان ملل متحد برای کنترل تغییرات اقلیمی زمین پایه گذاری شد. این کنوانسیون در سال ۱۹۹۲ میلادی در «نشستِ زمین» در شهر ریودو ژانیرو در برزیل تدوین و دو سال بعد به تصویب رسید و قابل اجرا شد.
هدف این پیمان، تنظیم و تثبیت میزان گازهای گلخانه ای در جو زمین است، بطوری که اکوسیستم زمین امکان بازیافت چرخه طبیعی خود را داشته باشد.
امسال ۲۷ شخص و موسسه از ۱۴ کشور مختلف برای دریافت جایزه بنیاد شاهدخت آستوریاس در رشته همکاری های بین المللی نامزد بودند. این جایزه سال گذشته میلادی به دانشنامه ویکیپدیا اهدا شد.