کنفرانس امنیتی مونیخ به طور کامل تحت تاثیر بحران سوریه قرار گرفته است. وزیران خارجه قدرتهای بزرگ جهان، که در این نشست حضور دارند درباره نحوه مواجهه
کنفرانس امنیتی مونیخ به طور کامل تحت تاثیر بحران سوریه قرار گرفته است. وزیران خارجه قدرتهای بزرگ جهان، که در این نشست حضور دارند درباره نحوه مواجهه با این بحران دچار اختلاف نظر اساسی هستند.
آمریکا، دولت روسیه را متهم می کند که به جای هدف قرار دادن گروه های شبه نظامی وابسته به داعش، مواضع مخالفان دولت سوریه را بمباران می کند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید: «به نظر ما اکثر حملات روسیه، گروه های مشروع مخالف دولت سوریه را هدف قرار می دهند. بر اساس توافقی که بین ما صورت گرفته است، روسیه باید اهداف حملات خود را عوض کند. کلیه اعضای گروه حمایت بین المللی از سوریه، از جمله روسیه، برای رسیدن به این هدف توافق کرده اند.»
وزیر امور خارجه روسیه، بار دیگر بر موضع کشورش مبنی بر حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد و مخالفان او را متهم کرد که غیرنظامیان را محاصره کرده اند.
سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه می گوید: «به نظر من شما نباید بشار اسد را به شکل یک هیولا تصویر کنید. شما با هیچ کس نباید چنین کاری کنید، به جز با تروریستها. مسائل حقوق بشری باید از طریق همکاری به نتیجه برسد. اگر مسائل حقوق بشری و خشونت حل نشوند، ما قادر به انجام مذاکره نخواهیم بود. در غیر این صورت، به سرانجام نمی رسیم.»
یک گروه ناظر بر تحولات سوریه، می گوید که بیش از هزار غیرنظامی در حملات نیروهای روسیه کشته شده اند.
جیمز فرینی، خبرنگار یورونیوز از مونیخ می گوید: «هنوز اختلافات زیادی بین آمریکا و روسیه بر جای مانده است. از جمله درباره آینده بشار اسد. این اختلافات باعث شده است که بسیاری از دیپلماتهای غربی از خود بپرسند که آیا توافقنامه ای که قرار است درباره آتش بس در سوریه تصویب شود، ارزش آن را دارد که بر روی کاغذ نوشته شود. این تحولات، چشم انداز موفقیت را برای مذاکرات بعدی بسیار تیره کرده است.»