بنا بر گزارش گروه بین المللی امدادرسانی آکسفام، مهاجرانی که از مسیر بلغارستان به اروپا آمده اند می گویند توسط پلیس این کشور مورد آزار قرار گرفته اند
بنا بر گزارش گروه بین المللی امدادرسانی آکسفام، مهاجرانی که از مسیر بلغارستان به اروپا آمده اند می گویند توسط پلیس این کشور مورد آزار قرار گرفته اند. رفتارهای نامناسب با مهاجران هم در مرز میان صربستان و بلغارستان و هم در مراکز نگهداری مهاجران در داخل بلغارستان مشاهده شده است.
در این تحقیقات، بیش از ۱۰۰ مصاحبه شوندۀ عمدتا افغان، سوری و عراقی از آزارهایی همچون اخاذی، سرقت، خشونت فیزیکی و حملات سگهای پلیس در خاک بلغارستان سخن گفته اند.
کمیته حقوق بشر هلسینکی نیز وقوع موارد مشابهی را در صوفیه، پایتخت بلغارستان تایید کرده است.
جهانزیب، مهاجر شانزده ساله افغان که از مسیر بلغارستان به صربستان آمده است، می گوید: «من در راه با مشکلات بسیاری مواجه شدم. حتی لحظه ای آرامش نداشتم و تقریبا هر روز گریه می کردم. کتک خوردم. اگر مادرم اینها را بداند گریه کردن را متوقف نمی کند. من نمی توانستم تمام هفته راه بروم زیرا پاهایم زخم و خونین بود. پلیس های بلغاری کفشهایم را دزدیدند.»
سازمانهای مدافع حقوق بشر تاکید کرده اند آنچه روزانه در بلغارستان بر مهاجران می گذرد، غیرقابل قبول است.
غلام حسین، ۳۵ ساله از تهران نیز می گوید: «حدود یک ماه و نیم پیش ایران را ترک کردم. به ترکیه و از آنجا به بلغارستان آمدم. در بلغارستان هجده روز در زندان بودم. در مرز بلغارستان، پلیس بلغارستان من را دستگیر کرد و به کمپی فرستاد که می گفتند زندان است. آنها گذرنامه ام را گرفتند و دیگر به من پس ندادند.»
در منطقه صرب نشینِ شهر مرزی دیمیتروفگراد، مهاجران پس از ثبت نام مجوزی از مقامات صرب دریافت می کنند تا ظرف ۷۲ ساعت از این کشور برای ورود به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا عبور کنند. دولت صربستان روزانه با یک اتوبوس، مهاجران را از این شهر به بلگراد، پایتخت صربستان منتقل می کند و پس از آن مهاجران باید با اتوبوسی دیگر به مرز کرواسی بروند.