NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آیا «بحران مهاجران» ترکیه و اروپا را به هم نزدیک می کند؟

آیا «بحران مهاجران» ترکیه و اروپا را به هم نزدیک می کند؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

آنگلا مرکل هفته گذشته راهی ترکیه شد تا با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار کند. خانم مرکل در میانه بحران مهاجرت پناهجویان به اروپا به ترکیه

آگهی

آنگلا مرکل هفته گذشته راهی ترکیه شد تا با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار کند.

خانم مرکل در میانه بحران مهاجرت پناهجویان به اروپا به ترکیه سفر کرد و یک درخواست روشن از ترکیه داشت: کمک در حل بحران مهاجران.

در بده بستان سیاسی بین ترکیه و آلمان، خانم مرکل وعده داد که برای احیای گفتگوها بر سر عضویت ترکیه به اتحادیه اروپا کمک کند.

ترکیه مرزی نهصد کیلومتری با سوریه دارد و تا کنون بیش از دو میلیون و دویست هزار نفر از آوارگان سوری را در خود جای داده است. اما بسیاری از این مهاجران، در ترکیه نمی مانند و راهی سفر پرخطر اروپا می شوند. آلمان و سوئد، محبوبترین مقصد برای این پناهجویان محسوب می شوند.

رجب طیب اردوغان اعتقاد دارد که اروپا خیلی دیر به اهمیت ترکیه برای امنیت خود پی برده است.

آقای اردوغان، حدود ده روز پیش گفت: «امنیت و ثبات اروپا ارتباط مستقیمی با امنیت و ثبات ما دارد. آنها حالا این را پذیرفته اند. در مذاکرات اخیری که در بروکسل داشتیم، این مساله را قبول کردند. امنیت و ثبات اروپا بدون حضور ترکیه ممکن نیست. حالا اگر بدون ترکیه امنیت و ثبات حاصل نمی شود، چرا این کشور را در اتحادیه اروپا نمی پذیرید؟»

خانم مرکل به اهمیت ترکیه در حل یا تشدید بحران مهاجران بخوبی واقف است. او در جلسه مهم پارلمان آلمان به این نکته اشاره کرد.

با وجود این مساله و تاکیدهای چندباره مقامهای اروپایی به اهمیت ترکیه، این کشور به نشست ویژه اتحادیه اروپا برای حل بحران مهاجران دعوت نشد.

آقای اردوغان که چند روز دیگر انتخابات پارلمانی را درپیش دارد، تلاش می کند از موقعیت پیش آمده برای تحت فشار قرار دادن اروپا استفاده کند تا موفقیت سیاست خارجی خود را به رای دهندگان نشان بدهد.

در پاریس با دیدیه بیون از موسسه روابط بین الملل و کارشناس مسایل اروپایی درباره ترکیه گفتگو می کنیم.

یورونیوز: در سالهای اخیر موضوع الحاق ترکیه به اتحادیه اروپایی کاملا فراموش شده است. مذاکرات تقریبا متوقف شده اند. اما ناگهان در میان بحران پناهجویان در اروپا آنگلا مرکل دوباره این مساله را مطرح کرده است. آیا به نوعی این فرصت شناسی اروپایی است و یا اینکه جایی در تقویم داشته است؟

دیدیه بیون: بطور قطع این موضوع ربط مستقیمی به وضعیت سیاسی و بحران پناهجویان دارد. اروپا متوجه شده است که ترکیه کشور مهمی در مناسبات اروپایی است، نه تنها درباره بحران پناهجویان بلکه برای بحرانهای زیاد دیگری که وجود دارند. سفر خانم مرکل به آنکارا و استانبول هم در همین چارچوب می باشد. البته می توان این سفر را ناامید کننده دانست چرا که ترکیه به پیشواز انتخابات مهمی می رود و شاید بهتر بود که صدراعظم بعد از انتخابات این سفر را انجام می داد.

یورونیوز: حقوق بشر، دموکراسی، آزادی بیان…همواره ترکیه در این موارد متهم شده است، با این حال به نظر نمی رسد که اروپا بخواهد در اینباره واکنش نشان دهد. آیا اروپا دیگر نسبت به این موضوعات در ترکیه حساسیت ندارد؟

دیدیه بیون: می توانیم درباره دموکراسی و عدم رعایت آزادی بیان در این کشور صحبت کنیم. اما نباید از این موضوعات استفاده ابزاری کرد. بسیاری معتقدند که باید کاملا روابط با ترکیه را قطع کرد چرا که این کشور حقوق بشر را رعایت نمی کند. معتقدم این انتظار کاملا بیجاست.

قطعا حقوق بشر در این کشور رعایت نمی شود، دموکراسی هم همین طور اما نمی توان به این خاطر مذاکرات را متوقف کرد و روابط را زیر سوال برد. نمی توانیم تنها از جایگاه اخلاقی به ترکیه بنگریم. باید دلایل سیاسی را نیز چاشنی این روابط کنیم.

آگهی

باید در میانه مذاکرات این سوالات را نیز مطرح کرد. من واقعا از پیشرفت های اقتصادی که در دوران اردوغان در این کشور پدید آمده است کاملا شگفت زده ام. همچنین اردوغان ترکیه را تبدیل کرد به یک میانجیگر واقعی در منطقه. امروز اما متاسفانه آقای اردوغان در یک موقعیت انتقامی با دیگر احزاب قرار گرفته است و این موضوع کاملا به هدر دادن تمام زحمات گذشته است. امروز با وجود تمامی تنشهای سیاس، قومی و مذهبی در ترکیه شاهد یک بحران تمام عیار در این کشور هستیم و این کشور دوران سختی را سپری می کند.

یورونیوز: آیا به نظر شما ترکیه با دوری از اروپا به کشورهای عضو پیمان شانگهای و روسیه نزدیک می شود؟

دیدیه بیون: نه، فکر می کنم که این تنها تصور ماست، تنها اردوغان چند ماه پیش گفته بود که اگر اروپا قائل به الحاق ترکیه نیست این کشور به پیمان شانگهای می پیوندد اما کشورهای عضو این پیمان خیلی متمایل نیستند تا ترکیه را در میان خود بپذیرند. ترکیه همچنان می تواند روابط ارزشمندی با اروپا داشته باشد و همچنین روابط خود با کشورهای منطقه خاورمیانه را گسترش دهد و همچنین شانس زیادی در آسیای میانه و روسیه دارد.

یورونیوز: آیا نتیجه انتخابات پیش از موعد اول نوامبر می تواند روابط اروپا و ترکیه را تغییر دهد؟

آگهی

دیدیه بیون: هر اتفاقی که از دوم نوامبر در ترکیه بیفتد، هر قدرت جدیدی که بروی کار بیاید، و یا اینکه اگر حتی دولت ائتلافی در این کشور مستقر شود، معتقدم که اروپا و ترکیه باید هرچه زودتر مذاکراتشان را پی بگیرند. انگلا مرکل در دیدارش از ترکیه اعلام کرد که با حذف بسیاری از موضوعاتی که باعث عدم الحاق ترکیه به اتحادیه اروپایی شده اند موافق است. فکر می کنم پیگیری مذاکرات با اروپا می تواند به کاهش تنشها در داخل ترکیه نیز کمک زیادی کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کرملین: ترکیه به صورت رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داد؛ آیا عضو ناتو به «شرق» متمایل می‌شود؟

آتش‌سوزی در موغلا ترکیه؛ صدها نفر برای اطفاء حریق منطقه توریستی بسیج شدند

اردوغان: انتخابات آمریکا می‌تواند به رونق بیشتر بخش تسلیحات ترکیه کمک کند