NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آیا زمان بازنگری در پیمان شنگن فرا رسیده است؟

آیا زمان بازنگری در پیمان شنگن فرا رسیده است؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

ایده ابتدایی تردد آزاد با طرح ایجاد جامعه اقتصادی اروپا شکل گرفت اما سی سال زمان برای تحقق آن لازم بود. اعتصاب های جاده ای در سال ۱۹۸۴ که با اختلال

آگهی

ایده ابتدایی تردد آزاد با طرح ایجاد جامعه اقتصادی اروپا شکل گرفت اما سی سال زمان برای تحقق آن لازم بود. اعتصاب های جاده ای در سال ۱۹۸۴ که با اختلال تردد در مرز میان فرانسه و ایتالیا همراه بود به روند شکل گیری آن سرعت بخشید. پنج کشور فرانسه، هلند، آلمان، لوکزامبورگ و بلژیک چهاردهم ژوئن ۱۹۸۵ توافقنامه ای را برای برداشتن محدودیت های مرزی در لوکزامبورگ امضاء کردند که پیمان شنگن لقب گرفت.

این پیمان یازده سال بعد در روز بیست و ششم مارس ۱۹۹۵ اجرایی شد. هفت کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا و پرتغال محدوده شنگن را تشکیل دادند و اقدام به برداشتن موانع و کنترل های مرزی در داخل این محدوده کردند.

منطقه شنگن که ابتدا پنج عضو داشت با پیوستن دیگر کشورهای اروپایی گسترش یافت و اکنون بیست و شش کشور را شامل می شود. در این محدوده که چهار میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد، ۴۱۷ میلیون اروپایی زندگی می کنند. از بیست و هشت عضو اتحادیه اروپا بیست و دو کشور به شنگن پیوسته اند و چهار کشور دیگر قرار است به زودی به این پیمان بپیوندند. ایرلند و بریتانیا دو عضو اتحادیه اروپا هستند که همچنان خارج از این حوزه باقی خواهند ماند. چهار کشور دیگر امضاء کننده پیمان شنگن یعنی ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختنشتاین عضو اتحادیه اروپا نیستند.

با پیوستن به این پیمان، هر کشور ملزم به اجرای تعهداتی در زمینه های مختلف از جمله مسائل مربوط به ویزا، قوانین مرزی و پلیس است، اما در عمل کلیه ایستگاه های کنترل و گمرکی در داخل این محدوده از اروپا برداشته شده است. شهروندان آزادانه میتوانند ازکشوری به کشور دیگر تردد کنند. با این وجود بر اساس متن توافقنامه شنگن، در شرایط استثنایی و موقعیت های خاص، اجرای این پیمان می تواند به طور موقت به حال تعلیق درآید. در سال ۲۰۱۱ و در پی بحران موسوم به بهار عربی، فرانسه مرزهای خود را به روی هزاران مهاجری که از ایتالیا خواستار ورود به این کشور بودند، بست. این افراد از راه دریا خود را به جزیره لامپدوسا در ایتالیا رسانده و در آنجا مجوز اقامت موقت دریافت کرده بودند.

پس از آن، گرچه بسیاری از رهبران اروپایی خواهان بازنگری در پیمان شنگن شدند اما این توافقنامه همچنان اجرایی باقی ماند. با این وجود کنترل در مرزهای بیرونی حوزه اتحادیه اروپا سخت تر شد. برخی کشورها حتی اقدام به ایجاد موانع و یا دیوارهایی در مرزهای خود کردند. همانند موانعی که از سالها پیش در شهر مرزی و خودمختار سئوتا در اسپانیا ایجاد شد. مجارستان از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که به تازگی اقدام به بستن مرزهای بیرونی خود کرده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

واکنش شهردار بروکسل به تهدید مجارستان: مانع ورود اتوبوس مهاجران به بلژیک خواهیم شد

حقوق دگرباشان جنسی در بلغارستان با تصویب قانونی جدید در این کشور به خطر افتاد

جایی میان اورول و کافکا؛ مجارستان با نهاد حفاظت از حاکمیت به دنبال چیست؟