NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مرزها دیگر مانع تروریست ها نیستند

مرزها دیگر مانع تروریست ها نیستند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تروریست ها دیرزمانی است که از دیوارهای کشورهای اروپایی گذشته و شهروندان را هدف گرفته اند.

آگهی

شلیک، گلوله، کلاشنیکف، آر.پی.جی، این ها واژه هایی است که تداعی کنندۀ جنگ اند اما حالا، در خیابان های شهرهای بزرگ که فرسنگ ها هم از جبهه های جنگ دور هستند، مردان مسلح به این سلاح های سنگین، رعب و وحشت می آفرینند. یکی از نخستین نوع از این گونه حملات گسترده به شهروندان توسط تروریست ها، واقعۀ حملۀ همزمان به هفت هدف مختلف از جمله هتل تاج محل در شهر بمبئی بود. روز ۲۶ نوامبر ۲۰۰۸، ده عضو گروه تروریستی لشگر طیب به این هتل حمله کردند. طی سه روز رد و بدل آتش میان نیروهای پلیس و تروریست ها، ۱۶۴ نفر جان باختند.

حمله به مرکز خرید شهر نایروبی در کنیا نیز نمونه دیگری از این حملات تروریستی است که نشان می دهد آنها از قربانی کردن بی گناهان هیچ ابایی ندارند. روز بیست و یکم نوامبر ۲۰۱۳، مرکز تجاری وست گیت در نایروبی به خون کشیده شد و طی ۴ روز، دست کم ۶۸ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند. گروه اسلامگرای الشباب مسوولیت این گروگان گیری و کشتار را بعهده گرفت.

در حمله به هفته نامۀ شارلی ابدو هم همین خونسردی و اطمینان از اینکه باید اهداف شان را به قتل برسانند، دیده می شود.

کلود مونیکه، یکی از روسای مرکز اروپایی اطلاعات استراتژیک و امنیت می گوید: “برای استفاده از یک سلاح در چنین نوع حملاتی که با فریاد، خون، دود، خشونت و مرگ همراه است، فرد باید توانایی مهار شرایط را داشته باشید، یعنی باید برای این امر آموزش دیده باشید.”

در گزارش سرویس های اطلاعاتی و امنیتی کانادا نیز از عامل حملۀ تروریستی به پارلمان کانادا در اوتاوا با این خصوصیات یاد شده است. این تروریست که به او لقب “گرگ تنها” را داده اند، توانسته بود با خونسردی به روی مردم آتش بگشاید و بعد هم وارد پارلمان کانادا شود.

در مورد گروگانگیر کافه ای در سیدنی هم که به تنهایی وارد این کافه شده و ۱۷ نفر را به گروگان گرفت، وابستگی به ایدئولوژی تندروهای اسلام گرا را محرک این اقدام می دانند. علیرغم اینکه وی سابقۀ قضایی و جنایی بسیاری داشته، آزادانه در سیدنی رها بوده و رفتارهای خشونت بار وی برای پلیس آشنا بوده است.

در فرانسه نیز، چنین وقایع خشونت بار که فردی با گرایش های تندروی اسلامگرایی دست به قتل بی گناهان می زند، بی سابقه نیست. نزدیک به ۳ سال پیش، محمد مراح، که سابقۀ رابطۀ وی با گروه های اسلام گرا بر سرویس های اطلاعاتی فرانسه پوشیده نبود، هفت نفر از جمله سه کودک یهودی را به قتل رساند و در نهایت نیز توسط پلیس و بعد از دو روز محاصره به هنگام دستگیری به قتل رسید.

مدیر مرکز اروپایی اطلاعات استراتژیک و امنیت اروپا می گوید: “در گذشته، شاید در سراسر اروپا، چند صد نفر انسان خطرناک بیشتر نداشتیم اما حالا در هر کدام از کشورهای اروپایی صدها فرد خطرناکداریم. این مساله به آن معناست که هزاران انسان خطرناک در سراسر اروپا امنیت این قاره را تهدید می کنند.”

جسارت تروریست ها روز به روز هم بیشتر می شود. در خیابانی پرتردد در لندن، یک سرباز بریتانیایی توسط دو اسلامگرای تندرو سربریده شد و تصاویر این واقعۀ وحشتناک، تا مدت ها در شبکه های اجتماعی رعب و وحشت مردم را به نمایش گذاشت.

تروریست ها دیرزمانی است که از دیوارهای کشورهای اروپایی گذشته و شهروندان را هدف گرفته اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«زن‌ها اصلا ول‌کن نیستند»؛ ویژه‌نامه شارلی ابدو برای سالروز جان‌باختن مهسا امینی و اعتراضات ایرانیان

در گرماگرم افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، فرانسه امنیت شب تحویل سال نوی المپیکی را تشدید می‌کند

جزئیات حمله پاریس؛ تحقیقات آلمان و فرانسه در مورد چاقوکشی آرمان رجب‌پور و قصور روانپزشکی