NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ضرورت آمادگی کشورها در مواجهه با تغییرات جدید آب و هوایی

ضرورت آمادگی کشورها در مواجهه با تغییرات جدید آب و هوایی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

در زمستان گذشته سواحل اروپایی اقیانوس اطلس، با امواج عظیمی مواجه شدند که با ارتفاع ۱۰ متر خود را به ساحل می کوبیدند. سواحل کشورهای پرتغال، اسپانیا و فرانسه، یکی پس از دیگری دچار طوفانهای سهمگینی شدند که علاوه بر آسیب رساندن بر خط ساحلی، مرگ عده ای را نیز به همراه داشت.

طی زمستان گذشته بخش بزرگی از ایالات متحده آمریکا به میدان یخی بزرگ تبدیل شد و دمای هوا به زیر صفر رسید و برای هفته ها اقتصاد بسیاری از مناطق را فلج کرد. حتی در ایالتهای جنوب شرقی، جایی که زمستان بطور عادی چندان سخت نیست تغییرات دما مشکل آفرین شد.

در استرالیا موج گرما رکوردها را شکست و باعث آتش سوزی های متعددی در جنگل ها و تخریب اموال بسیاری از مردم شد. شبیه سازی های رایانه ای نشان می دهند که ارتباط بسیار نزدیکی میان این موج گرما و عملکرد انسانها وجود داشته و این دقیقا همان چیزی است که در گزارش هیات بین دولتی تغییرات آب و هوایی اعلام شده است.

رئیس هیات بین دولتی تغییرات آب و هوایی در گردهمایی سال ۲۰۱۳ در شهر یوکوهامای ژاپن گفت: «ما تاثیر تغییرات آب و هوایی بر طبیعت و سیستم های انسانی را در تمام قاره ها و اقیانوس ها بررسی کرده ایم و اکنون تاکید می کنم که هیچ کسی بر روی سیاره زمین نمی تواند از تاثیرات آب و هوایی به دور باشد.»

بر اساس این گزارش ها، گرم شدن کره زمین سلامت جامعه و سلامت محصولات کشاورزی را در بسیاری از مناطق بشدت تهدید خواهد کرد و موارد خشکی مانند آنچه که در روسیه دیده شده است، بیشتر خواهد شد.

این امکان وجود دارد که در پایان قرن با افزایش دمای قابل توجهی مواجه شویم و این افزایش دما از ۳ درجه به ۴.۸ درجه برسد. تعدادی از دویست کشور متعهد شده اند تا برای کاهش این دما تلاش کنند ولی این کار، آسان نیست.

مارک لوی متخصص علوم سیاسی دانشگاه کلمبیا می گوید: «اجرای خیلی از برنامه هایی که برای مقابله موثر با تغییرات آب و هوایی لازم است، مشکل است و ضروریست کشورها متعهد شوند با شهروندانشان و گروه های ذینفع گفتگو کنند. آنها باید یک برنامه ریزی منسجم عملی تهیه کنند و منابعی را برای دستیابی به موفقیت اختصاص دهند.»

گزارش هیات بین دولتی تغییرات آب و هوایی به دولتها پیشنهاد داده که منتظر توافق های بزرگ آب و هوایی نباشند و خود را برای تاثیرات تغییرات آب و هوایی آماده کنند. به عنوان مثال بریتانیا باید مطمئن باشد که در این کشور از این به بعد به کرات مانند زمستان امسال سیل خواهد آمد. کشورها باید خود را با شرایط جدید انطباق دهند. از عصر دایناسورها تاکنون، تغییرات آب و هوایی به شدت فعلی نبوده است

درباره تغییرات آب و هوایی و تاثیر ان بر جوامع مختلف، پل مک داول، خبرنگار یورونیوز در لیون با دانیل اشمیت، مسئول تهیه گزارش پانل بین دولتی تغییرات آب و هوایی گفتگو کرده است.

یورونیوز: به نظر شما آیا انتشار چنین گزارش جامع و کاملی می تواند به تردیدهای موجود درباره تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن پایان دهد؟

دانیل اشمیت: چیزی که بدنبالش هستیم، پی بردن به تاثیرات و همینطور خطراتی است که مردم را در سراسر دنیا تهدید می کند.

یورونیوز: اما واقعیت این است که آب و هوا در گذشته هم همیشه تغییر می کرده و در آینده هم تغییرخواهد کرد؟

دانیل اشمیت: رشته من زمین شناسی است و مطالعه تغییرات آب و هوایی در گذشته، کار هر روزم است. حق باشماست، آب و هوا در فاصله دو دوره یخبندان هم تغییر کرده بود منظورم عصر یخ و دوره های گرماست. در گذشته هوا خیلی گرمتر بود. اما یافته های ما نشان می دهند که از عصر دایناسورها تاکنون، سرعت تغییرات آب و هوایی به شدتی که اکنون شاهدش هستیم، نبوده است. بنابراین این میزان و شدت تغییرات است که در حقیقت اهمیت دارد.

یورونیوز: در دنیای امروز که با منازعات خاورمیانه، بحران سوریه و مسئله اوکراین عجین شده و اقتصاد جهانی روزهای سختی را پشت سر می گذارد، چه پاسخی از مسئولان و سیاستمداران می توان انتظار داشت؟ آیا مسئله تغییرات آب و هوایی می تواند اولویت اول آنها باشد؟

دانیل اشمیت: خطر اینکه هیچ اقدامی صورت نگیرد، وجود دارد. حق کاملا باشماست. مشکلات فوری تری داریم. اما خیلی از اقداماتی که ما خواستار انجامشان هستیم، نظیر احداث شهرهای «سبز» یا بهبود کیفیت آب، به داشتن یک دنیای بهتر کمک می کنند. بنابراین اینها مسائلی هستند که در پرتو تغییرات آب و هوایی خود را نشان می دهند اما برای دنیایی که در آن زندگی می کنیم هم مفیدند.

آگهی

یورونیوز: همانطور که اشاره کردید، این یک مسئله جهانی و یک موضوع جهانشمول است که بنظرمن موجب جرقه زدن این پرسش در افراد زیادی شده است. اینکه معنای آن دقیقا برای من شهروند چیست؟ و اینکه چه کاری از دستم برمی آید؟

دانیل اشمیت: معنای آن برای افراد، به محل زندگی آنها مربوط می شود. بنابراین برای مردم اروپا، یعنی پیشگیری از وقوع سیل و طغیان رودخانه ها و یا موج گرما، نظیر موج گرمایی که در سال ۲۰۰۳ میلادی شاهدش بودیم و تاثیراتی که بر کل اروپا گذاشت. و تاثیرات دیگری که می تواند زیرساختهای ما که ظرفیت مواجهه با دمای خیلی بالا را ندارند را تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین معنای آن بستگی به محل زندگی افراد دارد. و کاری که می توان در رابطه با آن کرد، ذخیره انرژی و فکر کردن به راههای دیگر ذخیره آن است، و البته افزایش فشار بر روی سیاستمداران تا در مقیاسی وسیعتر بدنبال یک راه حل باشند.

یورونیوز: چیزی که در آخر خواهید گفت شاید این باشد که باید رفتارمان را تغییر دهیم.

دانیل اشمیت: در مقایسه با صد سال پیش که وضعیت کاملا با امروز متفاوت بود، الان در حال تغییر رفتار خود هستیم. بنابراین تغییر چیزی است که تحت هر شرایط و در هر زمانی ناگزیر از آنیم. آنقدرها هم که فکر می کنیم کار چالش برانگیز و مشکلی نیست.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

۸۸ درصد بانک‌های برتر جهان تغییرات آب و هوایی را دست کم گرفته‌اند؛ پیشتازی اروپا نسبت به آمریکا

سیل، بارندگی شدید و طغیان رودخانه‌ها در اروپای مرکزی چندین کشته برجای گذاشت

ایجاد تأثیر بزرگ و جلب توجه: پارک آبی، کوسه‌‌نهنگ‌ها و هنر ساخت قایق‌های دهوی قطر