آیا استعداد یعنی خلاقیت فکری؟ آیا “ضریب هوشی” تنها راه اندازه گیری هوش است؟ از دیرباز، با استعداد بودن به معنای با هوش بودن و داشتن ضریب هوشی بالا بوده است. اما بسیاری از محققان بر این باورند که دانش آموزان در زمینۀ هوش عاطفی و اجتماعی نیز می توانند دارای استعداد بالایی باشند. برای درک بهتر نحوۀ آموزش این کودکان، به پرتغال و روسیه می رویم و نظر کارشناسان را جویا می شویم.
پرتغال: شناسایی زودهنگام تیزهوشان
گاهی، با استعداد بودن می تواند مانند یک تیغ دو لبه باشد: بضی اوقات دانش آموزان باهوش به سرعت از مدرسه خسته می شوند و چنانچه معلمان و همکلاسی ها با آنها همکاری نکنند، از درس و مدرسه زده می شوند یا در بعض مواقع حتی از مدرسه اخراج می شوند
یک برنامۀ آموزشی به معلمان کشور پرتغال کمک می کند، از چنین مواردی پیشگیری کنند.
ژوآئو پائولو، هفده ساله است و دوران تحصیلی مشکلی را پشت سر گذاشته است. روابط سخت او با معلمان، موجب شد که دو بار از مدرسه اخراج شود. ریشۀ این مسئله همیشه برای ژوآئو پائولو ناشناخته بود تا اینکه به تازگی استعداد فوق العادۀ او تشخیص داده شد.
“مارسلا راستا پینو“، یکی از معلمان ژوآئو پائولو می گوید: “سطح و توانایی او نسبت به میانگین دانش آموزان بالاتر است. او با تحقیر به مدرسه نگاه می کند و با ناراحتی به مدرسه می آید. بنابراین ما باید این دید منفی را تصحیح کنیم و مفهوم بهتری از مدرسه و معلم به او بدهیم و تلاش کنیم تا این محیط و این برنامه ها برای آینده او مفید باشند.”
به نظر این معلم، شناسایی زودهنگام این دانش آموزان می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
مارک براکِت: “اشکال مختلف هوش”
“مارک براکِت“، استاد روانشناسی در دانشگاه یِیل در ایالات متحده آمریکا در گفتگو با یورونیوز توضیح می دهد که هوش می تواند مربوط به استعدادهای مختلفی باشد. “آیا راجب استعداد عاطفی ، یا استعداد اجتماعی یا استعداد در تحصیل صحبت می کنیم؟”
“برای مثال، براحتی می توانید تصور کنید که یک شخص برای یاد گیری و شناخت مسائل هوش بسیار بالایی داشته باشد، اما برای برقراری رابطه با دیگران مشکل داشته باشد. بر عکس این مسئله نیز اتفاق می افتد، ما می توانیم افرادی را ببینیم که از لحاظ عاطفی هوش بسیار بالایی دارند و به خوبی می دانند چگونه با مردم برخورد کنند، اما به هیچ وجه دانش آموز خوبی نباشند.”
روسیه: آیندۀ تیزهوشان
سپس به روسیه می رویم. در این مدرسه در مسکو با استفاده از روش های تدریسی خاص و پرورش استعداد دانش آموزان، آنها را به مخترعان بی نظیری تبدیل می کنند.
امتحان ورودی به این مدرسه بسیار سخت و شامل چندین مرحله است: یک مسابقه در خلاقیت، یک امتحان کتبی و یک بازی ذهنی دست جمعی. از هر پنج یا شش نفر تنها یک دانش آموز انتخاب می شود و هیچگاه بیشتر از هفتاد دانش آموز در این مدرسه ثبت نام نمی شوند.
Sabdiferentes
Nagcbritain
“afep-asso”: http://www.afep-asso.fr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
pedagooogia3000