NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بازی رومیزی «دژ» به زودی در ایران به بازار می‌آید

بازی رومیزی «دژ» به زودی در ایران به بازار می‌آید
Copyright 
نگارش از Ilia Nick
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بازی رومیزی «دژ» که نسخه ایرانی بازی معروف سیتادل است به زودی در ایران به بازار می‌آيد. در این گزارش یورونیوز با سازندگان این بازی گفتگوی ویژه انجام داده است.

آگهی

بازی رومیزی «دژ» که نسخه ایرانی بازی معروف سیتادل است به زودی در ایران به بازار می‌آيد.

انتشارات هوپا، پیشگام ارائه بازی‌های رومیزی در ایران و ناشر کتاب‌های کودکان و نوجوانان بناست به زودی بازی دژ را روانه بازار سرگرمی ایران کند.

به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

دژ،‌ یک بازی رومیزی است که با چند کارت و مهره بین ۲ تا ۸ نفر بازی می‌شود. شخصیت‌ها و فضاهای مختلف این بازی روی چندین کار‌ت نقش شده‌اند.

دو تا هشت نفر می‌توانند در بازی دژ شرکت کنند.

بازی‌های رومیزی یا تخته‌ای، بازی‌هایی هستند که روی یک سطح از پیش طراحی شده از جنس چوب، کاغذ، پلاستیک یا پارچه انجام می‌شوند. ابزار این بازی‌ها کارتها‌، تاس‌ها و مهر‌ه‌ها هستند و هدف بازی شکست حریف از راه کسب امتیاز یا موقعیت برتر در بازی است.

بازی سیتادل در ۱۷ سال گذشته به بیش از ۲۵ زبان ترجمه شده و نسخه‌های مختلف این بازی که نخستین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی به زبان فرانسوی منتشر شد تاکنون چندین جایزه معتبر باز‌ی‌های رومیزی را از آن خود کرده‌اند.

خلق یک جهان خیالی ایرانی

حسن نوزادیان طراح شخصیت‌ها و فضاهای بازی دژ درگفتگو با یورونیوز درباره شیوه کارش در طراحی این بازی می‌گوید: «تلاش داشتم تصویری از جهان ایرانی بسازم. تصویری که تاکنون دیده نشده. می‌خواستم از تصاویر کلیشه‌ای که در آثار اروپایی‌ها از شرق دیده می‌شود پرهیز کنم و بیشتر به سمت شناخت خودم از فضا، رنگ، نور، معماری و جغرافیای ایرانی بروم.»

او که مجذوب تاریخ و جغرافیای سرزمین خود است، می‌گوید می‌خواسته صحنه‌ها، شخصیت‌ها و لباس‌هایی ملهم از ادوار مختلف تاریخی ایران پی‌ بریزد که جهانی یکپارچه و باورپذیر را پیش چشم مخاطب شکل دهند؛ جهانی که بتوان تفاوت آن را با هر نقطه دیگری از جهان در یک نگاه تشخیص داد. این جهان از نظر او نه در اروپا و آمریکا وجود داشته،‌ نه در شرق دور و نه حتی در دیگر نقاط خاورمیانه.

حسن نوزادیان، تصویرساز نسخه ایرانی بازی دژ

این تصویرساز ایرانی که برای آفریدن جهان یکپارچه و باورپذیر بازی دژ از عناصر و مستندات تاریخی شامل متون، تصاویر، لباس‌ها، سنگ‌نگاره‌ها، ابزارآلات، سکه‌ها و غیره بهره برده می‌گوید:‌«خواستم با این کار بخش‌هایی از تاریخ ایران را زنده کنم و میل به سفر به یک جهان خیالی را در مخاطب برانگیزم؛ جهانی مدفون در تاریخ که از آن اثر چندانی باقی نمانده است.»

چالش‌های یک سرگرمی‌ساز

علیرضا لولاگر مدیر بازرگانی بخش بازی‌ انتشارات هوپا، در گفتگو با یورونیوز می‌گوید از آنجا که بازی‌های رومیزی در ایران تازه است، رشد آن میان مخاطب ایرانی زمان برده است. اما از آنجا که این بازی‌ها به مخاطبان بزرگسال اجازه می‌دهد دور هم بنشینند و تجربه‌ تازه‌ای داشته باشند بازار این بازی‌ها رو به رشد است.

وی معتقد است بازی‌های رومیزی با بازی‌های رایانه‌ای رقابت نمی‌کنند بلکه مخاطب خاص خود را دارند چراکه نوع تازه‌ای از تفریح و لذت بردن ارائه می‌کنند. 

یک ناشر آمریکایی حق انحصاری تولید و عرضه بازی سیتادل را در اختیار دارد. بنا به گفته آقای لولاگر با توجه به محدودیت روابط ایران و ایالات متحده ناشر آمریکایی امکان مذاکره و واگزار کردن حق نشر به طرف ایرانی را نداشته اما در نهایت تولید نسخه فارسی این بازی را به اجازه خالق بازی، یعنی برونو فایدوتی موکول کرده است.

تیمی ۱۵ نفره در زمانی بیش از ۱۰ ماه، و با صرف هزینه اولیه ۵۰ میلیون تومان این بازی را در چند مرحله آماده ارائه به بازار کرده است.

فرآیند تولید بازی دژ طبق قراردادی که با برونو فدوتی،‌ خالق بازی برای کسب امتیاز تولید نسخه ایرانی آن امضا شده به انجام رسیده است.

انتشارات هوپا یکی از پیشگامان تولید بازی‌های رومیزی در ایران، بازی دژ را طراحی و تولید کرده است.

نسخه شرقی بازی من شگفت انگیز است!

برونو فدوتی، خالق نسخه اصلی بازی، در فرانسه استاد تاریخ و علوم اجتماعی است و تاکنون بازی‌های رومیزی بسیاری را طراحی کرده است. وی در وبلاگ خود بازی دژ را ستوده و گفته است به نظر می‌رسد «بازیهای اجتماعی نوین بیش از بیش در ایران طرفدار پیدا می‌کنند.»

آگهی

وی درباره نسخه ایرانی این بازی نوشته است: «سرانجام نسخه شرقی بازی از جایی که انتظارش را نداشتم به دستم رسید. تمام تصویرسازی‌ها کار حسن نوزادیان هنرمند ایرانی است. او جهان بازی را یکسره با تخیل ایرانی سر و شکل داده است. نتیجه، به طرز خاصی دلپذیر از کار درآمده چنانکه همزمان به اصل بازی بسیار نزدیک است و هم بسیار با آن تفاوت دارد.»

او بر این نکته تأکید کرده که تصاویر جهان ایرانی این بازی کلیشه‌های مرسوم نقاشان غربی از خاورمیانه را در هم می‌شکند: «رنگهای زنده تصویرسازی‌ها بسیار فرح‌بخش است. غربی‌ها وقتی می‌خواهند خاورمیانه را تصویر کنند خود را ناچار به استفاده از رنگ‌های اُخرایی و کِرِم می‌بینند؛ آنها فراموش می‌کنند که در آن گوشه دنیا اگر بیابان هست دریا هم هست.»

آقای فدوتی افزوده است که شماری از طرفداران بازی سیتادل به محض با خبر شدن از وجود نسخه ایرانی و دیدن برخی تصاویر آن خواسته‌اند بدانند چطور می‌توانند این نسخه خاص بازی را تهیه کنند.

برونو فدوتی، خالق بازی سیتادل روی وبسایت خود نسخه‌ی ایرانی برخی کارت‌های بازی را با نسخه‌های دیگر آن مقایسه کرده است.

جهان بازی‌ها و بازی‌های جهانی

بازی دژ همچنین بناست در نمایشگاه اِسِن آلمان که یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های بازی‌های رومیزی در جهان است ارائه شود. نمایشگاه اِسِن آلمان هر سال با شرکت بیش از ۵۰۰ هزار تن و ارائه دستکم ۱۰۰۰ نسخه بازی رومیزی تازه یکی از آوردگاه‌های مهم برای رویارویی خلاقیت بازی‌سازان است.

آگهی

امیر سلامتی مسئول تحقیق و توسعه هوپا امیدوار است حضور بازی دژ در نمایشگاه اِسِن آلمان بخت دیده شدن بازی‌های ایرانی را در ورای مرزها افزایش دهد و پلی باشد میان سرگرمی‌سازان ایرانی و همتایان‌شان در جهان.

سازندگان بازی دژ امیدوارند پلی به بازار جهانی بازی‌های رومیزی بزنند.

بازی رومیزی دژ با بهای ۷۵ هزار تومان از هفته اول شهریورماه در کتاب‌فروشی‌ها و مراکز فروش محصولات فرهنگی در ایران ارائه می‌شود.

گرچه فراگیر شدن بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی و نیز بازی‌های آنلاین بسیاری از علاقمندان بازی‌‌ کردن را مجذوب کرده است اما بازی‌های رومیزی که در اروپا به «بازی‌های اجتماعی» نیز معروف‌اند همچنان طرفداران خود را دارند؛ طرفدارانی که هر سال به شمارشان افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بازی GTA 5 پرسودترین سرگرمی تاریخ شد

زندگی، هنر و سرگرمی جوانان در سن پترزبورگ

تور میلیارد دلاری تیلور سوئیفت به قاره اروپا رسید