با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز ۱۸ آبان (هشتم نوامبر)، یورونیوز نظر هنرمندان حاضر در جشنواره فیلم آمریکایی در شهر دوویل فرانسه را در مورد این انتخابات جویا شده…
با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز ۱۸ آبان (هشتم نوامبر)، یورونیوز نظر هنرمندان حاضر در جشنواره فیلم آمریکایی در شهر دوویل فرانسه را در مورد این انتخابات جویا شده است. اکثر هنرمندان حاضر در این جشنواره به هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات گرایش دارند.
کلویی گریس مورتز، هنرپیشه آمریکایی می گوید: «چندین و چند ماه است که در کارزار انتخاباتی کلینتون فعال هستم و از تنها نامزد واقعی انتخابات حمایت می کنم. نسل جوان باید اطلاع کسب کنند و اهمیت این رقابت را درک کند. دلیل این امر هم بالا بردن سطح آگاهی خودتان در برابر لفاظی های متعصبانه ای است که دونالد ترامپ تحویل جوانان آمریکا می دهد و بی شباهت به ایدیوکراسی (نادان سالاری) نیست.»
مت راس، هنرپیشه و کارگردان آمریکایی برای معرفی فیلم جدید خود به نام «کاپیتان شگفت انگیز» به این جشنواره آمده بود. از او که فیلمش برنده جایزه هیات داوران شد در مورد احساسش در مورد ریاست جمهوری دونالد ترامپ سوال کردیم.
مت راس می گوید: «اولا او پرزیدنت ترامپ نیست و دوما امیدوارم هرگز هم نباشد. چرا؟ زیرا او اسباب مضحکه است. منظورم این است که حتی نیاز نیست در مورد اتهام فاشیست بودن او صحبت کنیم. این مرد تنها یک میزبان برنامه های تلویزیونی واقع نما است که هیچ چیز از حکومت داری و کشور ما و تاریخ آن نمی داند. در مورد هیچ چیز هیچی نمی داند. به نظرم او مایه شرمساری است.»
دایان کروگر، هنرپیشه آلمانی ساکن آمریکا است. هر چند او در انتخابات ریاست جمهوری این کشور حق رای ندارد، اما با دونالد ترامپ مخالف است.
دایان کروگر می گوید: «معتقدم آمریکایی ها نه تنها به اندازه کافی هوشمند هستند بلکه خوش قلب نیز هستند. نمی توانم تصور کنم که این مرد رئیس جمهور شود. به نظرم این دوره از انتخابات به طور خاص برای آمریکا خیلی ناخوشایند است. فکر می کنم هرگز شاهد چنین دشنام دهی، اتهام زنی و اعمال ننگینی نبودیم. اما فراموش نکنیم این همان کشوری است که اولین رئیس جمهور سیاهپوست را پس از حوادث ۱۱ سپتامبر و ریاست جمهوری جورج بوش انتخاب کرد. به نظرم این کشور همانطور که ظرفیت بدترین انتخاب را دارد توانایی گزینش بهترین را نیز دارد و تنها باید ببینیم چه پیش می آید.»
داگلاس کندی، نویسنده آمریکایی ساکن نیویورک سال گذشته در جشنواره فیلم دوویل عضو هیات داوران بود. او از هواداران صریح اللهجه هیلاری کلینتون است. او می گوید دو ماه باقی مانده تا زمان برگزاری انتخابات برای او همراه با فشار عصبی زیادی خواهد بود.
داگلاس کندی می گوید: «اگر ترامپ انتخاب شود من ممکن است مدتی مجبور شوم از پاهایم برای رای دادن و ابراز عقیده ام استفاده کنم و به جای دیگری بروم. خواهیم دید چه پیش می آید. او واقعا اسباب آزار من می شود و من را می ترساند. به نظرم او بدترین شکل یک پلوتکرات (ثروت سالار) است. زبان گزنده ای دارد و بسیار بی نزاکت است. درک او از گفتمان انسانی و وضع انسانها سیاه و سفید است و درکی از جنبه خاکستری آنها ندارد.»
کلارا و جولیا کوپربرگ، کارگردانان فرانسوی برای معرفی آخرین فیلم مستند خود در جشنواره دوویل حضور داشتند. سینمای آمریکا محور کارنامه هنری آنها بوده است. کلارا کوپربرگ نظراتی بشدت بر ضد جمهوریخواهان دارد.
کلارا کوپربرگ می گوید: «فردی مانند رونالد ریگان را در نظر بگیرید. دونالد ترامپ به شکلی تکرار او است. ریگان با استفاده از سینما و تلویزیون به درون تمام خانه های آمریکا راه یافته بود. برنامه های تلویزیونی اجرا می کرد. ما شاهد چنین پدیده ای هستیم. پدیده ای که در فرانسه نمی بینیم. اینجا شاهد این نخواهیم بود که یکی از هنرپیشه های درجه دوم ما که نقش گاوچران ایفا می کند و با میمون ها بازی می کند، ناگهان در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. این بخشی از افسانه آمریکایی است: برداشتی فراتر از واقعیت که همه چیز در آن صحنه سازی شده است و کسی هم به آن اعتراضی ندارد.»