در این کندوهای عسل از رباتهایی چندمنظوره استفاده شده است که همزمان هم بر زنبورهای عسل نظارت میکنند و هم میتوانند از آنها مراقبت کنند.
یک شرکت نوپا در اسرائیل در چهارچوب طرحی دیجیتال چندین کندوی عسل ساخته است که به سامانههای هوش مصنوعی متصل هستند.
در این کندوهای عسل از رباتهایی چندمنظوره استفاده شده است که همزمان هم بر زنبورهای عسل نظارت میکنند و هم میتوانند از آنها مراقبت کنند. شرکت نوظهور «بیوایز» (Beewise) در اسرائیل این طرح را در راستای کاهش آمار مرگ و میر زنبورهای عسل اجرا کرده است. نرخ مرگ و میر زنبورهای عسل طی سالهای گذشته به دلیل تهدیدهای محیط زیستی افزایش یافته است.
ناتالی هراری، مدیر برنامههای «بیوایز» میگوید: «رباتهای طراحی شده در این کندوها مجهز به حسگرهایی است که به آنها امکان میدهد از آنچه در قالبهای کندو میگذرد اطلاع پیدا کند.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
او میافزاید: «نرمافزار ما به کمک هوش مصنوعی از آنچه زنبورها به آن احتیاج دارند مطلع میشود.»
رباتهای کار گذاشته شده در این کندوها میتوانند به طور خودکار شکر، آب و دارو در اختیار زنبورهای عسل بگذارند. این سامانه هوش مصنوعی همچنین از طریق اپلیکیشن میتواند به زنبوردار بروز هرگونه معضلی را اطلاع دهد تا او بتواند از طریق مجازی یا حضوری دخالت کند.
این کندوهای عسل با انرژی خورشیدی فعالیت میکنند و دمای آنها قابل تنظیم است.
شرکت نوظهور «بیوایز» امیدوار است تا بتواند تا پایان ماه جاری میلادی عسل تولید شده از طریق این کندوها را به بازار عرضه کند. به گفته ناتالی هراری عسل تولیدی این شرکت «اولین عسل تهیه شده به کمک هوش مصنوعی در جهان» خواهد بود.