NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بیستمین سالگرد ۱۱ سپتامبر؛ آمریکا به نزدیک به ۳ هزار قربانی حمله القاعده ادای احترام می‌کند

بیستمین سالگرد حملات یازده سپتامبر
بیستمین سالگرد حملات یازده سپتامبر Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نخستین گام «جنگ علیه ترور» اگرچه برای مبارزه با تروریست‌های القاعده و حامیان افغانشان انجام شد، اما به دلیل سرنگونی طالبان و بیرون کشیدن شهروندان و به‌ویژه زنان از زیر یوغ حاکمیت سخت‌گیرانه اسلام‌گرایان، نمود و رنگ و بویی بشردوستانه داشت.

آگهی

ایالات متحده آمریکا در حالی مراسم بزرگداشت یاد قربانیان حملات یازده سپتامبر را برگزار می‌کند که عملکرد دولت جو بایدن در خروج نیروهای نظامی از افغانستان و تسلیم این کشور به طالبان، موج بزرگی از انتقادها را برانگیخت.

آمریکا روز شنبه به ۲۹۷۷ قربانی بزرگ‌ترین حمله تروریستی اسلام‌گرایان در تاریخ ادای احترام می‌کند. جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده با حضور در «زمین صفر»، بنای یادبود جان‌باختگان برج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی، مراسم یک دقیقه سکوت را اجرا می‌کند. این مراسم ساعت ۸ و ۴۶ دقیقه بامداد به وقت محلی، زمانی که نخستین هواپیما خود را به یکی از برج‌ها کوبید، برگزار می‌شود.

پس از آن، همین مراسم پنج مرتبه دیگر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی و به مناسبت برخورد هواپیمای دوم، فرو ریختن ۲ برج، حمله به ساختمان پنتاگون و سقوط یکی از هواپیماها در پنسیلوانیا برگزار می‌شود.

جو بایدن جمعه شب در آستانه برگزاری بیستمین مراسم سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در پیامی ویدئویی بر اهمیت «اتحاد» به عنوان «قوی‌ترین نیروی آمریکایی‌ها» تاکید کرد. 

ایالات متحده کمتر از دو ماه پس از حملات ۱۱ سپتامبر و در حالیکه طالبان از تسلیم اسامه بن‌ لادن، رهبر گروه القاعده به آمریکا سر باز زد، به افغانستان حمله کرد. نخستین گام «جنگ علیه ترور» اگرچه برای مبارزه با تروریست‌های القاعده و حامیان افغانشان انجام شد، اما به دلیل سرنگونی طالبان و بیرون کشیدن شهروندان و به‌ویژه زنان از زیر یوغ حاکمیت سخت‌گیرانه اسلام‌گرایان، نمود و رنگ و بویی بشردوستانه داشت.

اسامه بن لادن، رهبر گروه القاعده در بهار سال ۲۰۱۱ در جریان حمله نیروهای آمریکا به مخفیگاهش در پاکستان کشته شد.

ایالات متحده و نیروهای ناتو با خروج بی‌برنامه و آشفته از افغانستان،‌ پرسش‌ها درباره مفید بودن جنگ بیست سال پیش برای مردم این کشور را دوچندان کرده اند؛ جنگی با ده‌ها هزار قربانی غیرنظامی که کشوری از هم پاشیده را بیش از پیش نابه‌سامان کرده است.

در جریان جنگ ۲۰ ساله در افغانستان ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی کشته شدند. واشنگتن همچنین دو هزار میلیارد دلار برای دو دهه حضور در افغانستان هزینه کرد. آمریکا دو هفته پیش در آستانه پایان حضور نظامیانش در افغانستان ۱۳ سرباز جوان خود را در جریان حمله انتحاری داعش به فرودگاه کابل از دست داد.

به این ترتیب این ۱۳ نظامی که در زمان حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ یا به دنیا نیامده بودند و یا کودکانی خردسال بودند، به آخرین قربانیان آمریکایی حضور نظامی در افغانستان تبدیل شدند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترامپ در بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر از «بی‌کفایتی» بایدن انتقاد کرد

بازمانده حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱: من باید در آن روز ۵۰ بار می‌مُردم

قاضی آمریکایی یکی از متهمان ۱۱ سپتامبر را به دلیل «عوارض شکنجه در گوانتانامو» از محاکمه معاف کرد