کمیته بهداشت و امنیت عراق که برای برگزاری این مراسم تشکیل شده امسال ۳۰ هزار سهمیه برای زائران ایرانی در نظر گرفته و برای زائران کشورهای عربی و دیگر نقاط دنیا نیز ۱۰ هزار نفر سهمیه قائل شده است.
مقامات بهداشتی عراق روز یکشنبه اعلام کردند که این کشور امسال به دلیل همهگیری کووید۱۹ تنها به ۴۰ هزار زائر خارجی اجازه شرکت در مراسم اربعین میدهد.
مراسم اربعین که هر سال با حضور شمار زیادی از شیعیانِ سراسر جهان در شهر مقدس کربلا برگزار میشود به یکی از بزرگترین اجتماعات مذهبی جهان تبدیل شده است.
عراق امسال به دلیل محدودیتهای ناشی از همهگیری کووید۱۹ تنها میزبان ۴۰ هزار زائر خارجی است که ۳۰ هزار نفر از آنها را زائران ایرانی تشکیل خواهند داد.
دولت ایران پیشتر اعلام کرده بود که در صورت موافقت مقامات عراقی تنها افرادی که دو دوز واکسن کرونا زده باشند اجازه شرکت در گردهآیی بزرگ اربعین در کربلا را خواهند داشت.
مراسم بزرگداشت اربعین حسینی پیش از همهگیری ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ با حضور میلیونها زائر شیعه در کربلا برگزار میشد.
بر اساس آمارهای رسمی در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۴ میلیون زائر در این مراسم شرکت کرده بودند که یک سوم از آنها را زائرین خارجی عمدتا از کشورهای ایران، پاکستان و لبنان تشکیل می دادند.
دولت عراق سال گذشته برای هر کشوری که زائران آن متقاضی شرکت در مراسم اربعین بودند به دلیل خطرات ناشی از همهگیری ویروس کرونا سهمیه ۱۵۰۰ نفری قرار داده بود.
کمیته بهداشت و امنیت عراق که برای برگزاری این مراسم تشکیل شده امسال ۳۰ هزار سهمیه برای زائران ایرانی در نظر گرفته و برای زائران کشورهای عربی و دیگر نقاط دنیا نیز ۱۰ هزار نفر سهمیه قائل شده است.
مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق که خود شخصا ریاست این کمیته را بر عهده دارد تاکید کرده که کلیه زائران باید از راه هوایی به این کشور سفر کنند.
مقامات بهداشتی و متخصصان همهگیری پیشتر نسبت به برگزاری هرگونه اجتماع بزرگ در بحبوحه همهگیری بیماری کووید۱۹ در جهان هشدار دادهاند.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در عراق به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما از بیم آنکه تجمعاتی نظیر گردهمآیی عاشورا و اربعین به کانونی برای افزایش همهگیری بیماری تبدیل شود پیش از این به وزارت بهداشت عراق در خصوص هرگونه گردشگری مذهبی هشدار دادهایم.»
عراق با جمعیتی ۴۰ میلیون نفری از زمان شروع همهگیری کرونا تاکنون حدود دو میلیون مورد ابتلا به بیماری کووید۱۹ را شناسایی و ثبت کرده و بیش از ۲۱ هزار نفر از شهروندان این کشور نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.