اعتراضات در تایلند به سیاستهای دولت در مقابله با کرونا؛ تظاهرکنندگان نسبت به فاجعه غیرقابل بازگشت هشدار دادند و پلیس سرکوب معترضان را در راستای امنیت ملی موجه اعلام کرد.
معترضان تایلندی روز چهارشنبه ۱۱ اوت بار دیگر در اعتراض به سیاستهای «نادرست» دولت در مقابله با کرونا به خیابانهای بانکوک آمدند و خواستار برکناری پرایوت چان-اوچا، نخست وزیر این کشور شدند.
به نظر میرسد که تایلند همزمان با رسیدن موج جدید شیوع ویروس کرونا و ثبت رکورد بیشترین میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ شاهد حیات مجدد جنبش اعتراضی تحت رهبری جوانان است که در سال گذشته موفق به برگزاری تجمعات متعدد و پرتعداد در اعتراض به پادشاهی این کشور بود.
در تظاهرات اعتراضی روز سهشنبه، بانجا آپان، فعال دانشجویی در حالی که روی یک کامیون در مرکز تجاری بانکوک ایستاده بود در بیانیه اعتراضی خود گفت: «دولت فاقد توانایی اداره کشور است و تنها منافع نخبگان و برگزیدگان نزدیک به خود را در نظر میگیرد.»
وی در ادامه گفت: «اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، باید منتظر فاجعه انسانی غیرقابل بازگشت در کشور باشیم.»
در همین حال پلیس تایلند استفاده از زور و ابزارآلات ضد شورش برای سرکوب معترضان در روزهای گذشته را اقدامی ضروری برای حفظ امنیت عمومی توصیف کرد.
پلیس بانکوک روز سهشنبه، ۱۰ اوت برای متفرق کردن معترضانی که در نزدیکی محل اقامت نخستوزیر تایلند تجمع کرده بودند از گاز اشکآور، گلوله پلاستیکی و ماشین آبپاش استفاده کرد.
به گفته پلیس این کشور در درگیریهای روز گذشته ۹ افسر پلیس زخمی شدند، که یکی از این نیروها به دلیل شلیک گلوله به ساق پا و هشت نفر دیگر با برخورد ترکش بمبهای دستساز (با استفاده از توپ پینگ پونگ) و پرتاب سنگ از سوی معترضان زخمی شدهاند.
رئیس پلیس بانکوک همچنین اعلام کرد که ۴۸ نفر از جمله ۱۵ جوان معترض در جریان این درگیریها بازداشت و ۱۲۲ موتورسیکلت توقیف شده است.
تایلند با رسیدن موج جدید شیوع ویروس کرونا در روز سهشنبه از ۲۳۵ مورد مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹خبر داد. رقمی که در مقایسه با سال گذشته تقریبا ۴ برابر شده است.
مجموع قربانیان بیماری کووید ۱۹ در تایلند از زمان آغاز همهگیری کرونا به ۶۵۸۸ نفر رسیده است.
پرایوت چان-اوچا، نخست وزیر تایلند روز سهشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی از عقبنشینی دولت از اجرای مقرات محدودیت رسانهها و شبکههای اجتماعی در انتشار اخبار مربوط به همهگیری ویروس کرونا خبر داد.
دولت تایلند در روزهای پایانی ماه گذشته میلادی با وضع مقرراتی به نیروهای نظامی و امنیتی این کشور اجازه داد تا منتشرکنندگان «اخباری که باعث ترس عمومی» میشوند را مورد پیگیرد قانونی قرار دهند.
تا کنون ۶.۱ درصد جمعیت یعنی بیش از ۴ میلیون نفر در تایلند هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.