به گزارش سازمانهای امدادی و نهادهای مدیریت بحران در هر دو کشور تاکنون بیش از ۱۰ هزار تن از حادثهدیدگان به مراکز اسکان موقت پناه بردهاند.
جاری شدن سیل و رانش زمین ناشی از گردباد گرمسیری سروجا در مناطقی حدفاصل جزایر اندونزی و تیمور شرقی بیش از ۱۵۰ کشته بر جای گذاشت.
بر اساس آمار جدیدی که روز سه شنبه از سوی منابع محلی در خصوص تلفات سیل و رانش زمین در این مناطق منتشر شد دست کم ۱۵۷ نفر کشته و دهها تن دیگر نیز مفقود شدهاند.
مرکزی مدیریت بلایای طبیعی در اندونزی در گزارشی تازه اعلام کرد که دست کم ۱۳۰ تن از شهروندان ساکن این کشور در جزایر نزدیک به تیمور شرقی بر اثر سیل و رانش زمین جان خود را از دست دادهاند.
از سوی دیگر منابع دولتی در تیمور شرقی شمار تلفات ثبت شده ناشی از این سیل و رانش زمین در مناطقی از این کشور را ۲۷ نفر عنوان کردهاند.
آماری که پیشتر از تلفات این سوانح طبیعی در برای حادثه دیدگان در هر دو کشور منتشر شده بود از جان باختن ۱۱۳ نفر حکایت داشت.
نیروهای امدادی در اندونزی همچنان برای یافتن بیش از هفتاد شهروندی که پس از جاری شدن سیل و رانش زمین به خصوص در جزیره فلورس شرقی ناپدید شدهاند، در تلاشند و گاهی مجبورند برای پیدا کردن ردی از این افراد با بیلهای مکانیکی در میان بقایای آوار منازل ویران شده به جستجو بپردازند.
علت وقوع سیل و رانش زمین در مناطقی از اندونزی و تمیور شرقی، بارندگیهای سیلآسا و وزش گردباد استوایی سروجا عنوان شده است.
به گزارش سازمانهای امدادی و نهادهای مدیریت بحران در هر دو کشور تاکنون بیش از ۱۰ هزار تن از حادثهدیدگان به مراکز اسکان موقت پناه بردهاند.
رانش زمین و طغیان آب دریا و رودخانهها به ویژه در فصل بارندگیهای سیل آسا امری معمول در مجمعالجزایر اندوزی است.
این در حالیست که کارشناسان و کنشگران محیط زیست جنگلزدایی را از عوامل مهم و تسهیل کننده وقوع این نوع حوادث قلمداد میکنند.
جاری شدن سیل و نیز رانش زمین در ماه ژانویه گذشته جان ۴۰ تن از شهروندان اندونزی ساکن در شهر سومدانگ واقع در استان جاوه غربی را گرفته بود.
به گزارش سازمانهای هواشناسی طوفان گرمسیری سروجا هم اکنون به تدریج به سوی سواحل غربی کشور استرالیا در حال حرکت است.