گسترده‌ترین عملیّات آزمایش واکسن کرونا در آمریکا آغاز شد

تزریق واکسن تازهٔ کرونا در ایالات متحده به یک داوطلب
تزریق واکسن تازهٔ کرونا در ایالات متحده به یک داوطلب Copyright  The Associated Press
Copyright  The Associated Press
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بیش از ۱۵۰ هزار نفر برای این آزمایش داوطلبانه، به‌شکل آنلاین ثبت نام کرده بودند.

آگهی

روز دوشنبه ۳۰ هزارداوطلب آمریکایی آستین بالا زدند تا واکسن آزمایشی کرونا، تولید مشترک سازمان ملّی بهداشت و شرکت مُدرنای ایالات متحده، روی آنها امتحان شود. این فاز سوم و آخرین مرحله آزمایش این واکسن روی انسان است. 

دو واکسن کرونا در چین، و یک نمونه در بریتانیا، مراحل نخست آزمایشی (فاز یک و دو) را در کشورهایی نظیر برزیل، که شیوع ویروس در آنها شدید بوده، از سر گذرانده‌اند و در حال آماده شدن برای فاز سوم هستند. واکسن ساخت دانشگاه آکسفورد بناست در ماه اگوست (ماه آینده) بر روی تعداد مشابهی از افراد مرحله آخر خود را آزمایش کند.

بیش از ۱۵۰ هزار نفر برای آزمایش داوطلبانه واکسن مدرنای ایالت متحده آمریکا در فاز سوم، به‌شکل آنلاین ثبت نام کرده بودند. پژوهشگران آمریکایی می‌گویند این آزمایش‌ها باید روی داوطلبانی از نژادهای مختلف و نیز در سنین متفاوت صورت بگیرد.

نتیجه چطور معلوم می‌شود؟

برای روشن شدن نتیجه، دانشمندان آمریکایی داوطلبان را به دو گروه تقسیم کرده، به گروه نخست واکسن واقعی و به گروه دوم «غیرواکسن» تزریق می‌کنند، در حالی‌که داوطلبان خود نمی‌دانند کدامیک به آنها تزریق شده است.

دانشمندان سپس تمامی داوطلبان را، در هفته‌های بعد از تزریق، به‌دقّت زیر نظر می‌گیرند تا ببینند بدن این افراد، به‌ویژه در مناطقی که شیوع ویروس بالاست، چه واکنشی به بیماری نشان می‌دهد.

محققان آمریکایی دو هفته پیش در گزارشی اعلام کرده بودند که طبق نتایج مرحله نخست آزمایش واکسن شرکت مدرنا، این واکسن ایمن است و در بدن تمام ۴۵ داوطلب آزمایش شده بدون عارضه جانبی جدی پادتن تولید کرده است.

داوطلبانی که در مرحله نخست دو دوز واکسن دریافت کرده بودند، داری سطح بالایی از پادتن بودند که از حد متوسط در افراد بهبود یافته مبتلا به کووید-۱۹ بالاتر نیز بوده است.

مدرنا نخستین شرکتی بود که آزمایش واکسن مقابله با ویروس جدید کرونا را در ماه مارس (اواخر اسفند) ۶۶ روز پس از انتشار توالی ژنتیکی ویروس، روی انسان آزمایش کرد. فاز دوم این واکسن پیش از این در ماه مه گذشته روی ۶۰۰ نفر آزمایش شده بود اما هنوز نتایج این مرحله منتشر نشده است. 

ساخت واکسن فرآیندی بسیار زمان‌بر است که معمولا چند سال به‌درازا می‌کشد اما شرایط کنونی بیماری کووید-۱۹، و اینکه بسیاری تولید واکسن را تنها راه کنترل این بیماری می‌دانند، سبب شده تا رقابتی نفسگیر برای تولید واکسن در سراسر جهان شکل بگیرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ایران: شمار قربانیان کرونا از ۱۷ هزار نفر گذشت، وضعیت مازندران نگران‌کننده است

واکنش مسئولان به تحصن حامیان فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا؛ دانشجویان چه می‌خواهند؟

همه چیز درباره بسته کمک‌های ۹۵ میلیارد دلاری سنای آمریکا؛ سهم اسرائيل و اوکراین چقدر خواهد بود؟