پیامرسان واتساپ روز سهشنبه ۲۹ اکتبر از یک شرکت اسرائیلی به اتهام کمک به جاسوسان دولتی برای هک ۱۴۰۰ تلفن همراه متعلق به دیپلماتها، مخالفان سیاسی، روزنامهنگاران و مقامات رسمی کشورها شکایت کرد.
پیامرسان واتساپ روز سهشنبه ۲۹ اکتبر از یک شرکت اسرائیلی به اتهام کمک به جاسوسان دولتی برای هک ۱۴۰۰ تلفن همراه متعلق به دیپلماتها، مخالفان سیاسی، روزنامهنگاران و مقامات رسمی کشورها شکایت کرد.
بر طبق شکایتنامهای که توسط این پیامرسان زیر مجموعه شرکت فیسبوک در دادگاه سانفرانسیسکو به ثبت رسیده، شرکت «اناساو» (NSO) متهم شده است که راه هک دولتی را برای هدفگیری افراد متعددی در بیست کشور جهان تسهیل کرده است.
امارات متحده عربی، بحرین و مکزیک تنها کشورهایی هستند که از از آنها نام برده شده است. دستکم یکصد تن از اعضای جوامع مدنی کشورها نیز در لیست افرادی هستند که تلفن همراه آنان مورد حمله قرار گرفته است.
بنابر اعلام واتساپ، حمله هکرها متوجه سیستم ویدئوکال این پیامرسان بوده است و مهاجمان از این طریق بدافزار جاسوسی را روی تلفن کاربران نصب می کردند.
«اناساو» از جمله شرکتهای فعال در زمینه امنیت سایبری در اسرائیل است که اطلاعات برای مبارزه با تروریسم و دیگر جرائم را به دولتها میفروشد. با این حال نهادهای حقوق بشری این شرکت را در زمره شرکتهای ناقض حریم خصوصی افراد برشمردهاند.
این شرکت که مقر آن در شهر هرتزلیا اسرائیل قرار دارد، با تکذیب شدید اتهامات وارده در بیانیهای گفته است: «تنها هدف اناساو تامین فناوری برای نهادهای اطلاعاتی دولتی با مجوز و آژانسهای قانونی است تا به آنها در جنگ علیه تروریسم و جرائم جدی کمک کنیم.»
سازمان عفو بینالملل که خود در گذشته هدف حملات سایبری با استفاده از نرمافزارهای «اناساو» قرار گرفته است پیشتر گفته بود شواهدی در دست دارد که نشان میدهد دولتها در سراسر جهان از نرمافزارهای این شرکت برای زیرنظر گرفتن فعالان و روزنامهنگاران استفاده میکنند.
عفو بینالملل همچنین شکایتی به دادگاهی در اسرائیل تسلیم کرده است تا مجوز «اناساون» لغو شود.
پیامرسان واتساپ به دلیل استفاده از قابلیت رمزگذاری سرتاسری (end-to-end encryption)، از امن ترین نرم افزارهای پیامرسان در جهان به شمار می رود و چیزی حدود ۱.۵ میلیارد نفر ماهانه از آن برای برقراری تماس با یکدیگر استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: