«هیچ درخواست سیاسی در هیچ زمان، از هیچ حکومتی وجود نداشته است که جبلالطارق را مجبور کند بر اساس آن عمل کند یا عمل نکند.»
رئیس منطقه خودمختار جبلالطارق گفت تصمیم به توقیف نفتکش ایرانی را به طور مستقل گرفته شد و کشورهای دیگر دخالتی نداشتهاند.
نیروی دریایی بریتانیا پنجشنبهٔ گذشته چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) با اعلام این که کشتی گریس ۱ در حال حمل نفت به پالایشگاهی در سوریه بوده است، این نفتکش عظیم را در ساحل جبلالطارق توقیف کردند. این ابرنفتکش از ایران حرکت کرده بود و حامل نفت خام این کشور بود. ایران در اعتراض به توقیف این ابرنفتکش، سفیر بریتانیا در تهران را به وزارت امور خارجه احضار کرد.
جوزپ بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا همزمان با این اتفاق گفته بود توقیف نفتکشی که از ایران حرکت کرده بود پس از ارائه درخواست آمریکا از بریتانیا صورت گرفته است. اسپانیا حاکمیت بریتانیا بر آبهای اطراف جبلالطارق را به رسمیت نمیشناسد.
فابیان پیکاردو رئیس این منطقه به پارلمان جبلالطارق گفته است تنها به این دلیل که معتقد بودند نفتکش حامل نفت ایران تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه را نقض میکند تصمیم به توقیف آن گرفتند.
وی افزود: «هیچ درخواست سیاسی در هیچ زمان، از هیچ حکومتی وجود نداشته است که جبلالطارق را مجبور کند بر اساس آن عمل کند یا عمل نکند.»
طبق گفته آقای پیکاردو این نفتکش حامل ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام بوده است.
بیشتر بخوانید:پلیس جبل الطارق ناخدا و یکی از افسران نفتکش ایرانی را بازداشت کرد