NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

شلیک سنگین نیروهای امنیتی به مردم؛ دفاع خونین ارتش سودان از معترضان

شلیک سنگین نیروهای امنیتی به مردم؛ دفاع خونین ارتش سودان از معترضان
Copyright عکس از رویترز
Copyright عکس از رویترز
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نیروهای امنیتی سودان برای متفرق کردن معترضانی که در مقابل وزرات دفاع این کشور تجمع کرده‌اند، به روی آنها آتش گشود و در جریان دفاع ارتش از مردم، حداقل دو سرباز کشته شدند.

آگهی

نیروهای امنیتی سودان برای متفرق کردن معترضانی که در مقابل وزرات دفاع این کشور تجمع کرده‌اند، به روی آنها آتش گشود.

گزارش زنده شبکه‌های الحدث و الجزیره از خارطوم، پایتخت سودان، حاکیست که نیروهای امنیتی حکومت عمرالبشیر روز سه‌شنبه به منظور پایان دادن به تجمع اعتراضی مردم علیه این حکومت به شلیک سنگین گلوله به سمت مردم روی آورده‌اند.

اعتراض‌ها در سودان از روز شنبه و همزمان با تلاش فعالان اجتماعی و سیاسی برای همراه کردن ارتش این کشور برای همراهی مردم در حرکت به سمت محل اقامت عمرالبشیر و مرکز فرماندهی نیروهای امنیتی این کشور، ابعاد وسیع‌تری به خود گرفت.

شنبه سالگرد کودتای سال ۱۹۸۵ ارتش سودان علیه حکومت «جعفر نمیری» در همراهی با خواست مردم معترض به سیاست‌های مستبدانه او بود.

با این حال، گزارش‌های غیررسمی اعلام کردند که در جریان دفاع روز سه‌شنبه ارتش از مردم در برابر نیروهای امنیتی سودان حداقل دو سرباز ارتش کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید:معترضان دولت سودان خواستار مداخله ارتش شدند

بیشارا جومرا، وزیر کشور سودان نیز روز دوشنبه از کشته شدن ۷ نفر در جریان اعتراض‌های روز شنبه و یکشنبه مردم سودان خبر داده بود. او همچنین بازداشت نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ معترض را تایید کرده بود.

هر چند وزیر کشور شمار کشته‌شدگان از آغاز اعتراض‌ها تاکنون را ۳۹ نفر اعلام کرده ولی معترضان معتقدند که تا کنون حداقل ۶۰ نفر از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

اعتراض‌ها در سودان از ماه دسامبر گذشته و همزمان با کمبود نان، کالاهای اساسی و سوخت آغاز شد اما به سرعت به جنبشی علیه حکومت عمر‌البشیر بدل شد.

در مقابل عمرالبشیر، رییس جمهوری سودان روز جمعه ۲۲ فوریه (سوم اسفند) با انحلال دولت مرکزی در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.

عمر البشیر در سال ۱۹۸۹ و با کودتای نظامی روی کار آمد. پس از آنکه دادگاه بین‌المللی کیفری در دهه ۱۹۹۰ رژیم وی را در ارتباط با نسل‌کشی دارفور مجرم شناخت سودان با تحریم‌های بین‌المللی و نیز تحریم‌های ایالات متحده روبرو بوده است.

مجموعه این تحریم‌ها و نیز تشکیل جمهوری سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ میلادی، که سودان را از بخش عمده ذخایر نفتی‌اش محروم کرد، این کشور را در تنگنای اقتصادی قرار داده است.

بیشتر بخوانید:عمرالبشیر در سودان وضعیت اضطراری اعلام کرد

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

عمر البشیر کیست؟

تبادل سفیر ایران و سودان پس از ۸ سال قطع روابط؛ سودان به پهپاد ایرانی و ایران به دریای سرخ می‌اندیشد

جنگ و درماندگی زنان سودان؛ اجبار به رابطه جنسی در ازای دریافت غذا