در حالی که استانهای سیل زده ایران همچنان با شرایط دشوار حاصل از سیلاب روزهای اخیر دست و پنجه نرم میکنند، سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به ده استان از روز شنبه خبر داده است.
در حالی که استانهای سیل زده ایران همچنان با شرایط دشوار حاصل از سیلاب روزهای اخیر دست و پنجه نرم میکنند، سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی از روز شنبه، ۱۷ فروردین، به ده استان خبر داده است.
بنابر گفتههای احد وظیفه، مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ایران، موج جدید بارش استانهای آذربایجان شرقی، غرب کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، شمال استانهای خوزستان، فارس، بوشهر و در غرب خراسان رضوی، شرق سمنان و جنوب خراسان شمالی را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
در همین حال سازمان پزشکی قانونی ایران روز چهارشنبه ۴ آوریل شمار جانباختگان سیل را ۶۲ نفر اعلام کرد. بیم آن می رود با ادامه کار امداد و تجسس، شمار قربانیان افزایش یابد.
بنا به اعلام سازمان امداد و نجات ایران از ابتدای سال جاری شمسی نزدیک به ۱۹۰۰ شهر و روستا در ۱۰ استان کشور گرفتار سیل و خسارات ناشی از آن شدهاند.
شاهین فتحی معاون عملیات این سازمان به خبرگزاری ایرنا گفته است حدود ۸۶ هزار نفر در این مدت اسکان اضطراری یافتهاند و ۱۰۷۲ نفر نیز توسط نیروهای امدادی و بالگرد به مناطق امن منتقل شدهاند. این در حالی است که امدادرسانی در بسیاری از مناطق به کندی پیش می رود و بسیاری از ساکنان روستاها و شهرها در محاصره سیل همچنان در انتظار رسیدن کمک هستند.
در استان خوزستان کیامرث حاجی زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان، گفته است تاکنون ۲۲ هزار نفر در اردوگاههای اضطراری اسکان داده شدهاند. استانداری خوزستان همچنین مدارس این استان را تا ۱۹ فروردین تعطیل اعلام کرده است.
در حالی که مقامات این استان خبر از پایدار بودن سدهای خوزستان میدهند، به دلیل افزایش میزان خروجی سدها و خطر طغیان رودخانهها فرمان تخلیه ۹۶ روستا در این ناحیه صادر شده است. مسئولان گفته اند آب رها شده امشب با حجم و فشار زیاد به دشت آزادگان می رسد و از این رو از مردم ناحیه بستان خواسته اند خانه های خود را ترک کنند.
همچنین خط راهآهن اندیمشک - اهواز در این منطقه به دلیل بالا آمدن آب رودخانه دز مسدود شده است.
در همین حال مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از زیر آب رفتن سایت تکثیر و نگهداری گونه حفاظت شده گوزن زرد در دزفول خبر داده است.
آقای لاهیجانزاده با بیان اینکه اطلاعی از وضعیت گوزنها در دست نیست، گفت: «در این پارک تپههایی وجود دارد که احتمال می دهیم گوزنها به این تپهها پناه برده باشند.»
بیشتر بخوانید:
- خرابی زیرساختها در ایران پس از سیل و پیش از رسیدن سامانه جدید بارشی
- سیل در ایران؛ وضعیت اضطراری در لرستان، خوزستان در آستانه بحران
در استان لرستان هنوز ۳۰۹ روستا بدون برق هستند. در همین حال سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان از توزیع ۳۰۰ هزار قرص نان بین سیلزدگان استان خبر داده است که قرار است با ارسال روزانه ۱۰۰ هزار قرص نان دیگر عملیات امداد ادامه یابد.
وضعیت در شهر پلدختر همچنان بحرانی گزارش میشود و آب شهر بر اثر شکستگی لوله اصلی همچنان قطع است. امدادرسانان در تلاشند شریان آب ورودی به شهر را ترمیم کنند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفته است ۳ هزار نفر از سربازان این نیرو در شهر پلدختر مشغول لایروبی خیابانها هستند. سرلشکر کیومرث حیدری گفته است تا فردا در این ناحیه بیمارستان صحرایی احداث میشود.
در حالی که دسترسی زمینی به روستای سیلزده معمولان مقدور نیست و امدادرسانی باید از طریق هوا انجام شود، بارش برف در حومه این ناحیه شروع شده است و بالگردهای سازمان هلال احمر به دلیل شرایط نامساعد جوی ناچار به بازگشت شدهاند.
از سوی دیگر فرماندار روستای هرسین در این استان درباره حجم آسیب وارده به این ناحیه گفت: «عمق بحران به اندازهای بوده که دریاچهای در این منطقه به عرض چهار تا پنج کیلومتر شکل گرفت و بیش از هزار هکتار از اراضی درجه یک کشاورزی را ویران کرده است.»
مدیرآموزش و پرورش بروجرد درباره میزان خسارات وارده گفته است بیش از ۱۲۱ مدرسه و سالن ورزشی این شهر در جریان سیل دچار آسیب شدهاند.
بارش شدید باران از ۲۷ اسفندماه گذشته ابتدا استان گلستان، خراسان شمالی و مازندران را گرفتار سیل کرد و سپس دامنه بارشها و سیل به سایر استانهای ایران گسترش یافت.