«مهار انفجاری سیل»؛ پاسخ سپاه به انتقاد‌های روحانی

 انفجار خط آهن برای تخلیه سیلاب؛ پاسخ فرمانده سپاه به انتقاد های روحانی
انفجار خط آهن برای تخلیه سیلاب؛ پاسخ فرمانده سپاه به انتقاد های روحانی
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین گزارش ها از مناطق سیل زده شمال ایران حاکی است که سیلاب همچنان گمیشان در استان گلستان را تهدید می کند و ساکنان این شهر باید به سرعت تخلیه شوند

آگهی

سپاه پاسداران ایران در توجیه انفجار خط آهن حومه آق قلا، یکی از مناطق سیل زده در استان گلستان تاکید کرده است که این اقدام برای سرعت بخشیدن به تخلیه آب صورت گرفته است.

محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران که برای بازدید از مناطق سیل به استان گلستان سفر کرده بود در واکنش به انتقاد های اخیر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نسبت به اقدامات سپاه در شکافتن جاده ها و خط آهن در این مناطق تاکید کرد: «منطقه کل‌آباد در شهرستان آق‌قلا دچار آب‌گرفتگی بود و این کار برای سرعت بخشیدن به تخلیه آب از این منطقه انجام شد که در این امر موثر بود. این منطقه جایی بود که بیشترین فشار به مردم وارد می‌شد و تلاش ما نیز این بود که آب زودتر از این منطقه فروکش کند.»

فرمانده سپاه با اینحال ضمن تاسف از موثر واقع نشدن اقدام یاد شده تصریح کرد: «متأسفانه ورودی‌های آب با بارش‌هایی که رخ داد و برفاب‌ها افزایش یافت و با توجه به اینکه کشش آب در منطقه و لب دریا محدود است، این امکان فراهم نشد که بتوانیم زندگی مردم را از آب تخلیه کنیم.»

در گزارشی که تسنیم منتشر کرده فرمانده سپاه در کنایه ای آشکار به کم اثر بودن تلاش های دولت برای یاری رساندن به سیل زدگان گفته است: «اگر بقیه دستگاه های دولتی امکانات خود را به اندازه نیروهای مردمی، بسیج، سپاه ارتش و سایر نیروهای مسلح، پای کار بیاورند؛ سریعتر این کار انجام خواهد شد.»

این سخنان محمد علی جعفری در حالی مطرح می شود که رئیس جمهوری ایران اخیرا در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران بدون اشاره مستقیم به فعالیت های سپاه از اقدامات انجام شده توسط این نهاد نظامی برای یاری رساندن به مناطق سیل زده انتقاد کرده است.

حسن روحانی در بخشی از سخنان خود تصریح می کند: «در آق قلا وقتی مصب رودخانه در لب دریا را دیدم مشخص بود که اختلاف زمین با دریا خیلی کم است. این اختلاف تنها شش متر است. من با هلی کوپتر رفتم دیدم. جاده ها و راه آهن را شکافتند و این هیچ تاثیری ندارد زیرا آب از جایی به جای دیگر رفته است.»

آقای روحانی با طرح این انتقاد ها یادآور شده است که شکافتن خط آهن و جاده ها تنها باعث جابجایی آب از آق قلا به گمیشان شده و کمک به تخلیه کلی سیلاب نکرده است.

اظهارات ضدونقیض درباره وضعیت گمیشان

آخرین گزارش ها از مناطق سیل زده شمال ایران حاکی است که سیلاب همچنان گمیشان در استان گلستان را تهدید می کند. تصاویر ثبت شده توسط پهپاد و گزارش های منتشر شده در صبح امروز شنبه حاکی از این بود که آب کل منطقه را فرا گرفته و با توجه به اختلاف ارتفاع کم این منطقه با دریای خزر و ادامه بارندگی متاسفانه امید چندانی به نجات شهر گمیشان نمی رود.

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان نوشته بود که شهر گمیشان در معرض آبگرفتگی است و از مردم خواسته می شود ضمن توجه به توصیه‌های اعلام شده با امدادرسانان همکاری کنند.

مجتبی جمالی تاکید کرده بود که ساکنان گمیشان باید به نقاط امن منتقل شوند و افرادی که در حال حاضر در منازل دو طبقه سکونت دارند باید طبقه اول ساختان خود را تخلیه کنند.

طبق گزارش‌های فرمانداری استان گلستان،‌ آب های ماندابی به وسعت ۶۰ کیلومتر‌مربع به شهرستان گمیشان رسیده و محدوده شمال و شمال شرقی مرکز شهرستان را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش پایگاه‌ اطلاع‌رسانی فرمانداری گمیشان، میرمحمد غراوی، در جلسه ستاد مدیریت بحران که روز شنبه ۱۰ فروردین تشکیل شد، اعلام کرده است که هدایت آب به سمت دریا و ایجاد مسیرهای دسترسی به مناطق سیل‌زده اولویت کمک‌رسانان است.

آخرین گزارش ها به نقل از رئیس ستاد مدیریت بحران استان گلستان حاکی از این است که تخلیه شهر گمیشان صحت ندارد.

خبرگزاری مهر به نقل از مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان «با تکذیب خبر تخلیه شهر گمیشان» از زبان وی می‌نویسد که «هشدارهای لازم را به شهروندان داده ایم و تخلیه کردن شهر صحت ندارد چرا که اقدامات برای خروج آب از شهر گمیشان در حال انجام است.»

اظهارات مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان در حالی مطرح می شود که برخی رسانه ها در ایران از جمله خبرآنلاین یپشتر با توجه به هشدارهای این مقام مسئول در خصوص سطح آبگرفتگی ها در گمیشان بر لزوم تخلیه این شهر تاکید کرده بودند.

از سوی دیگر بنا به گزارش های منتشر شده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با استناد به اطلاعات ماهواره‌ای و مقایسه مساحت مناطق سیل زده طی روزهای اخیر گفته است که برخلاف کاهش یافتن محدوده سیل در آق قلا، در گمیشان وسعت سطوح سیل زده به شدت افزایش یافته است.

تعداد کشته شدگان سیل از مرز ۴۰ نفر گذشت

بر اساس گزارشی که برخی رسانه ها در ایران منتشر کرده اند شمار قربانیان سیل و حوادث ناشی از آن در نقاط مختلف کشور از مرز ۴۰ نفر گذشته است.

آگهی

به موجب گزارشی که به تایید رئیس پزشکی قانونی ایران رسیده است شیراز و استان گلستان به ترتیب با ۱۹ و ۷ کشته بیشترین قربانی را داشته اند.

در این گزارش آمده است که در استان مازندران ۵ نفر، مشهد ۱ نفر، ملایر ۱ نفر، سرپل ذهاب ۱ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۲ نفر، لرستان ۲ نفر، خوزستان ۱ نفر و در سمنان نیز ۱ نفر بر اثر جاری شدن سیلاب جان خود را از دست داده اند.

با احتساب گزارش یاد شده تا این لحظه شمار قربانیان سیل و حوادث ناشی از آن به ۴۲ نفر رسیده است.

هشدار به ساکنان آذربایجان شرقی

شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی نیز با انتشار اطلاعیه ای نسبت به احتمال وقوع سیل در این استان هشدار داد. در این اطلاعیه به طور مشخص از شهرهای میانه، چاراویماق، هشترود، مراغه، آذرشهر، بستان آباد، سراب، هریس و شبستر به عنوان مناطقی نام برده شده که طی روزهای شنبه و یکشنبه با خطر سیل مواجهند.

بیشتر بخوانید:

آگهی

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شمار جان باختگان سیل در ایران به ۴۰ نفر رسید

آمریکا و بریتانیا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی جمهوری اسلامی ایران وضع کردند

پایگاه‌های نظامی در دل کوه تا پالایشگاه‌ها؛ اسرائیل کدام هدف را برای ضربه به ایران انتخاب می‌کند؟