NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ونزوئلا چطور به این جا رسید؟

ونزوئلا چطور به این جا رسید؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

گاهشمار تحولات سیاسی ونزوئلا پس از مرگ هوگو چاوز و اوج‌گیری بحران اقتصادی این کشور

آگهی

وقتی خوان گوآیدو،‌ رهبر اپزیسیون ونزوئلا خود را رئیس‌جمهور موقت خواند بحران داخلی این کشور وارد مرحله تازه‌ای شد و بزرگترین چالش برای نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری این کشور پدید آمد.

این نوشته نگاهی دارد به گاهشمار تحولات سیاسی ونزوئلا پس از مرگ هوگو چاوز به همراه اوج‌گیری بحران اقتصادی در این کشور.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

مارس ۲۰‍۱۳ : هوگو چاوز، پس از ۱۴ سال ریاست جمهوری ونزوئلا، سرانجام در ۵۸ سالگی و در اثر سرطان در می‌گذرد و نیکلاس مادورو، معاون اول چاوز، مطابق قانون اساسی موقتا جایگزین او می‌شود.

آوریل ۲۰۱۳ : مادورو در انتخابات ریاست جمهوری توانست با اختلاف کمی بر انریکه کاپریلس، از رهبران مخالف دولت پیروز شود. چاوز یک سال پیش از آن با اختلاف بیشتری بر همان رقیب پیروز شده بود. کاپریلس و ائتلاف مخالفان دولت اعلام کردند در انتخابات تخلف شده و از هوادارانشان خواستند راهی خیابان شوند.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در مراسم گشایش سال قضایی جدید. ۲۴ ژانویه. عکس از رویترز

فوریه ۲۰۱۴: ‌ پس از آنکه منتقدان مادورو در موجی از اعتراض‌ها به نام «خروج» خواستار برکناری وی شدند، نیروهای امنیتی ونزوئلا لئوپولدو لوپز، رهبر معروف اپوزیسیون را بازداشت کردند، اتهام وی ایجاد ناآرامی عنوان شد.

دسامبر ۲۰۱۵: موجی نارضایتی عمومی و رکود ممتد به همراه افزایش تورم سبب می‌شود، اتحادیه ائتلاف مخالفان دولت ونزوئلا پس از ۱۶ سال بتواند اکثریت را در پارلمان این کشور به دست آورد.

مارس ۲۰۱۶: دیوان عالی ونزوئلا که پیوسته به نفع حزب سوسیالیست حاکم رای می‌داد، اعلام می‌کند که انجام وظایف مجلس را برعهده می‌گیرد اما بلافاصله پس از اعتراض‌های بین‌المللی از تصمیم خود منصرف می‌شود. اما این رویداد به ماه‌ها تظاهرات ضددولتی می‌انجامد که در مجموع بیش از ۱۰۰ کشته برجا گذاشت.

ژوئیه ۲۰۱۷: دولت خواستار برگزاری یک همه‌پرسی‌برای تشکیل مجلس موسسان می‌شود. اپوزیسیون این همه‌پرسی را تحریم می‌کند. وظیفه این مجلس بازنویسی قانون اساسی عنوان می‌شود، اما فورا کارکرد آن به قانون‌گذاری در امور کلیدی تغیر می‌کند. تمام اعضای این نهاد جدید قانونگذاری از هواداران مادورو هستند. در پی تشکیل این مجلس، رئیس جمهوری به تضعیف دموکراسی متهم شود.

تظاهرات مخالفان نیکلاس مادورو در کاراکاس،‌ ۲۳ ژانویه. عکس از رویترز

فوریه ۲۰۱۸: گفتگو‌ها میان دولت و اپوزیسیون با اختلاف بر سر زمان انتخابات ریاست جمهوری آینده به شکست می‌انجامد. دولت اعلام می‌کند رأی‌گیری در نیمه نخست سال انجام خواهد شد اما احزاب اصلی مخالف دولت مصمم می‌‌شوند که آن را تحریم کنند.

مه ۲۰۱۸: در حالیکه مخالفان دولت را به تخلف و خرید رای متهم می‌کنند، مادورو در برابر یک رهبر کمتر شناخته شده اپوزیسیون پیروز انتخابات می‌شود احزاب اپوزیسیون، ایالات متحده و نیز کشورهای عضو لیما، کشورهای آمریکای لاتین که عمدتا دولت‌هایی راستگرا دارند، نتیجه انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسند.

ژانویه ۲۰۱۹:‌ مادورو بی‌اعتنا به توصیه بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین به سوی مراسم تحلیف خود برای دومین دوره ۶ ساله ریاست جمهوری پیش می‌رود. خوان گوآیدو، یک نماینده مجلس تقریبا ناشناخته که به تازگی رهبری مجلس ملی ونزوئلا را از خود کرده، مادورو را «غاصب» می‌خواند.

ژانویه ۲۰۱۹: گوآیدو در بزرگترین راهپیمایی مخالفان دولت از سال ۲۰۱۷ تا کنون خود را رئیس‌جمهور موقت می‌خواند. ایالات متحده و بسیاری از همسایگان ونزوئلا بی‌درنگ وی را به عنوان رئیس‌جمهوری (موقت) برحق این کشور به رسمیت می‌شناسند.

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آمریکا شرکت ملی نفت ونزوئلا را تحریم کرد

قدرت نمایی تازه مادورو؛ مانور نظامی با تانک‌های روسی

رقیب مادورو در انتخابات از ونزوئلا خارج و راهی اسپانیا شد