علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران، اعلام کرده است چنانچه شرکتهای هواپیمای ایرانی مایل باشند از هواپیماهای روسی سوخو استفاده کنند این سازمان آماده اظهارنظر نهایی در این رابطه است.
علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران، اعلام کرده است چنانچه شرکتهای هواپیمای ایرانی مایل باشند از هواپیماهای روسی سوخو استفاده کنند این سازمان آماده اظهارنظر نهایی در این رابطه است.
آقای عابدزاده روز ۲۱ آذر در مصاحبه با خبرگزاری فارس با اعلام اینکه «شرکت سوخو مجوزهای لازم را از سازمان هواپیمای کشور روسیه گرفته است»، گفت: «چنانچه شرکتهای هواپیمای ایرانی مایل باشند از این هواپیما استفاده کنند و فروشنده هم مایل باشد این هواپیما را به ایران بفروشد، سازمان هواپیمای کشوری ایران آمادگی این را دارد که اظهار نظر نهایی خود را در مورد این هواپیما ارائه کند.»
فرزانه شرفبافی، مدیر عامل ایران ایر، پیشتر از تلاش این شرکت برای خرید هواپیماهای سوخو ۱۰۰ سخن گفته بود.
هواپیماهای تجاری که بیش از ۱۰درصد قطعات آنها توسط شرکتهای آمریکایی تولید شده باشد برای فروش به ایران محتاج مجوز وزارت خزانه داری ایالات متحده هستند. مقامات روسیه گفته اند در تلاش هستند تا با کاهش قطعات آمریکایی به کار رفته در هواپیماهای سوخو ۱۰۰ فروش بدون نیاز به مجوز آنها را به ایران امکان پذیر کنند.
در پی خروج آمریکا از برجام استیون منوچین، وزیر خزانه داری ایالات متحده آمریکا لغو مجوز فروش هواپیماهای بویینگ و ایرباس به ایران را اعلام کرده بود.
بیشتر بخوانید:
- توافق سه میلیارد دلاری بویینگ با آسمان
- خزانه داری آمریکا: مجوز فروش هواپیماهای بویینگ و ایرباس به ایران لغو میشود
- آمادگی ایران برای خرید سوپر جت سوخو ۱۰۰
بویینگ و شرکت هواپیمایی ملی ایران در دسامبر سال ۲۰۱۶ میلادی بزرگترین قرارداد خرید هواپیما را بعد از ۴۰ سال امضا کرده بودند. این قرارداد که ارزشی بیش از ۱۶،۶ میلیارد دلار داشت شامل ۸۰ فروند هواپیما می شد.
شرکت بویینگ همچنین با شرکت هواپیمایی آسمان قراردادی به ارزش ۳ میلیارد دلار امضاء کرده بود که شامل ۳۰ فروند هواپیمای 737 MAX میشد.
قرار بود این سفارشها بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تحویل داده شوند.
شرکت هواپیمایی اروپایی ایرباس نیز با شرکتهای هواپیمایی ایران ایرتور و زاگرس قراردادهایی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار شامل فروش ۱۰۰ فروند هواپیمای A320neo بسته بود که در پی آغاز تحریمهای آمریکا لغو شدند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در سالهای گذشته نیز از نیاز ایران به ۴۰۰ الی ۵۰۰ فروند هواپیما در ده سال آینده خبر داده بود.