از سوی دیگر، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۲۲ نوامبر گفت که آمریکا در حال انجام «مذاکرات سخت» برای رسیدن به صلح در افغانستان است.
توبی لانزر، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان روز جمعه ۲۳ نوامبر (۲ آذر) گفت که این کشور «شانس بیشتری برای دستیابی به صلح دارد.»
وی تصریح کرد که همکاریهای بینالمللی برای صلح و اراده طرفین مذاکره در مقایسه با سالهای گذشته قویتر است.
زلمی خلیلزاد، نماینده ويژه آمریکا برای صلح در افغانستان هفته گذشته در قطر برای دومینبار در یک ماه گذشته با نمایندگان طالبان دیدار کرد. آقای خلیلزاد پس از این دیدار به خبرنگاران گفت که امیدوار است تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان در سال آینده توافق صلح به دست آید.
«شاید موفق بود، شاید هم نه»
از سوی دیگر، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۲۲ نوامبر گفت که آمریکا در حال انجام «مذاکرات سخت» برای رسیدن به صلح در افغانستان است. آقای ترامپ افزود او نمیداند که آیا این مذاکرات موفق خواهد بود یا خیر.
رییس جمهوری آمریکا بعد از سخنرانی به مناسب جشن شکرگزاری، درباره افغانستان به خبرنگاران گفت: «فکر میکنم مردم افغانستان از جنگیدن خسته شده باشند. ما در حال مذاکره برای صلح هستیم اما نمیدانیم که موفق خواهد بود یا نه. چه کسی میداند؟ شاید موفق بود، شاید هم نه.»
برخی از رسانهها از احتمال سفر رییس جمهوری آمریکا از افغانستان گزارش دادهاند اما کاخ سفید این خبر را هنوز تایید نکرده است.
هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، توبی لانزر در ژنو به خبرنگاران گفت: «فرصتهای جدیدی در افغانستان به وجود آمده است و برای رسیدن به صلح جای امیدواری وجود دارد.»
مذاکرات صلح افغانستان از زمان انتخاب آقای خلیلزاد، جدیت بیشتری یافته است.
رسانههای داخلی از دیدار اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان با اقشار مختلف خبر میدهند و میگویند که هدف از این دیدارها ایجاد شورای مشورتی صلح است.
از سوی دیگر شورای عالی صلح افغانستان نیز گفته است که هیات گفتگو کننده با طالبان قبل از نشست ژنو تشکیل میشود و مذاکرات با طالبان باید پیش از انتخابات ریاست جمهوری به نتیجه برسد.
با این وجود در هفتههای گذشته انفجارهای انتحاری و حمله به مراکز ایست و بازرسی شدت گرفته است.