خطر بیکاری ۴۵۰ هزار کارگر قطعهسازی به دلیل بحران در صنعت خودرو

دبیر انجمن قطعهسازان ایران از موج بیکارشدن کارگران فعال در بخش خودرو به دلیل بحران ارزی خبر داده است.
مازیار بیگلو در گفتگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: «هفته پیش طی نامهای به وزیر کار به طور رسمی اعلام کردیم که از شهریورماه آماده موج بیکاری ۴۵۰ هزار نفر در قطعهسازیها باشند.»
او اضافه کرد: «از ابتدای سال تا به امروز ۱۴ هزار نفر بیکار شدند و شرکت قطعهسازی کروز نیز ۳۵۰۰ نفر را نیز این هفته تعدیل میکند.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
پیشتر خبر تعطیلی ۵۰ شرکت قطعهساز طی هفتههای اخیر اعلام شده بود. جهش قیمت ارز طی یکسال گذشته موجب شده است تا ضمن وارد آمدن شوک قیمتی به بازار خودروهای وارداتی، صنایع خودروسازی ایران نیز به دلیل افزایش هزینههای تولید قیمت محصولات خود را افزایش دهند. مطابق اعلام مسئولان بخش قطعهسازی، افزایش قیمت ۴۵ درصدی مواد اولیه موجب رشد ۳۵ درصدی قیمت قطعات نهایی شده و درنتیجه توجیه اقتصادی تولید قطعه را از بین برده است.
شاپور سامعی نایب رئیس انجمن قطعهسازان با اعلام اینکه ما کالاها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی ثبت سفارش کرده اما در آییننامه جدید باید دلار ۹هزار تومانی را معیار قرارداده و مابهالتفاوت آن را پرداخت کنیم، گفت: «اکنون هیچکدام از تولیدکنندگان نمیتوانند مابهالتفاوت ارز را پرداخت کنند چرا که هیچ نقدینگی ندارند و بانکها هم تسهیلاتی پرداخت نمیکنند.»
این درحالی است که طلب معوقه قطعهسازان از سوی خودروسازان پرداخت نشده است. محمدرضا نجفیمنش، رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی، به خبرگزاری ایسنا گفته است هماکنون میزان مطالبات قطعهسازان از خودروسازان بابت قطعات تولیدی به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
دور جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران که از ۴ اوت / ۱۳ مرداد ماه جاری شروع شد، قطعات خودروسازی را نیز در بر میگیرد. پیش از این شرکتهای خودروسازی بزرگ خارجی نظیر رنو و پژو-سیتروئن اعلام کرده بودند که در نتیجه تحریمها از ایران خارج خواهند شد، امری که سبب افزایش ۱۵۰ درصدی بهای خودروهای خارجی در بازار ایران شده است.
بیشتر بخوانید:
- خروج آمریکا از برجام؛ گروه پژو سیتروئن از ایران خارج میشود
- خداحافظی ژاپن و کره با صنعت خودروی ایران؛ دعوت دوباره از چین
- شرکت رنو: به احتمال زیاد بازار ایران را ترک می کنیم
در دوره قبل از امضای توافق هستهای موسوم به برجام، میزان تولید خودرو در ایران تحت تحریمها و بحران ارزی با حدود ۴۳ درصد کاهش، از ۱.۶ میلیون دستگاه در سال ۱۳۸۹ به ۹۲۰ هزار دستگاه در سال ۱۳۹۱ رسید. رخدادی که موجب افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت خودروهای تولید داخل در ایران شد.
حدود ۹۰۰ هزارنفر در بخش تولید و خدمات صنعت خودرو ایران مشغول به کارند و خودروسازان ایرانی در سال ۱۳۹۶ بیش از ۱.۵ میلیون دستگاه انواع خودرو تولید کردند.
بیشتر بخوانید: