رییس پلیس فتا تهران بزرگ از ادامه برخورد قضائی با دارندگان صفحات ومخاطب در اینستاگرام یا اصطلاحا «شاخهای ایسنتاگرام» خبر داد.
رییس پلیس فتا تهران بزرگ از ادامه برخورد قضائی با دارندگان صفحات پرمخاطب در اینستاگرام یا اصطلاحا «شاخهای ایسنتاگرام» خبر داد.
در پی پخش مستندی با عنوان «بیراهه» از شبکه اول تلویزیون دولتی ایران که حاوی پخش بازجویی چند دختر و پسر جوان به اتهام مالکیت صفحههای پرمخاطب در اپلیکیشن اینستاگرام بودهاند، تهدیدهای قضائی علیه این شبکه اجتماعی و فعالان آن افزایش یافته است.
به طوری که پس از تهدید معاون اول دادستان کل کشور مبنی بر فیلترینگ زودهنگام اینستاگرام، رییس پلیس فتا تهران بزرگ نیز از ادامه برخورد با فعالان پرمخاطب این شبکه اجتماعی خبر داده است.
بیشتر بخوانید:کاربران اینستاگرام ۶۳ درصد بیشتر از سایرین احساس بدبختی میکنند
در مستندی که اخیرا از تلویزیون دولتی ایران پخش شده، پسر جوانی به اتهام اداره صفحهای شخصی با ۸ هزار مخاطب اختصاصی مورد مواخذه قرار گرفته است. این پسر جوان به انتشار عکسهای خود و دوستانش اقدام میکرده است. دختر جوان دیگری که دارای صفحهای شخصی با ۷۲ هزار مخاطب اختصاصی بوده به دلیل انتشار تصاویر میهمانیهای خصوصی دوستانش و جذب آگهی درآمدزا از سوی برخی مراکز فعال در زمینه خدمات زیبایی زنان متهم جلوه داده میشود. همچنین دختر جوان دیگری به اتهام انتشار ویدئوهای کوتاه از رقص خود مورد بازجویی قرار میگیرد. دفاعیات این افراد که از سوی این مستند به عنوان متهم مطرح میشوند، بدون نشان دادن تصویر واضح آنها پخش شده است.
اندکی پس از پخش این مستند، سرهنگ تورج کاظمی، رییس پلیس فتا تهران بزرگ در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا اعلام کرده که بیش از ۳۰ درصد پروندههای مربوط به شاخهای اینستاگرام که از سوی فتا ناجا اعلام میشود، مربوط به تهران بزرگ است و تاکنون یک سوم این پروندهها به نتیجه رسیده و مسئول یا مدیر صفحه به فتا احضار شده و اقدامات لازم در مورد آنها انجام شده است.
سرهنگ کاظمی در مورد روند برخورد با شاخهای اینستاگرام توضیح داده که وقتی صفحات شاخهای اینستاگرام توسط فتا ناجا شناسایی میشوند، مدیران این صفحات در هر کدام از استانها که باشند به آن استان اعلام میشود، استان نیز طی هماهنگی با مرجع قضایی و اخذ مجوز قضایی اقدامات لازم را انجام میدهد، در مواردی هم که از مسئولیت فتا خارج باشد، حتما با استفاده و همکاری پلیس امنیت اخلاقی موارد اعلام شده بررسی و به شدت با آنها برخورد میشود.
بیشتر بخوانید:اخبار ضد و نقیض از فیلتر شدن اینستاگرام در ایران
محمد مصدق، معاون اول دادستان کل ایران روز چهارشنبه به خبرگزاری فارس گفته بود که به دلیل دریافت شکایتهای متعدد از کلاهبرداری متعدد عدهای تحت عنوان سلبریتی از مردم به بهانه جمع آوری کمک برای افراد بی بضاعت فیلترینگ اینستاگرام در دستور کار قرار گرفته و معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور به صورت جدی پیگیر این موضوع شده است.
اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در یک پیام توئیتری به این اظهار نظر مقام قضائی واکنش نشان داد و آن را تلاشی برای انحراف افکار عمومی قلمداد کرد.
آقای آذری جهرمی در صفحه توئیتر خود نوشته است: «موضوع پیگیری برخی برای فیلتر سرویسهای مختلف اینترنتی تازگی ندارد. رفع فیلتر توئیتر در صف انتظار جلسه کارگروه تعیین مصادیق قرار دارد. آن چه تازگی دارد طرح یک موضوع قدیمی توسط برخی رسانهها برای انحراف افکار عمومی از مطالبهگری #شفاف_سازی سوءاستفادهکنندگان ارزی اخیر است.»
اشاره او به انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی یا ارز رسمی دارای یارانه دولتی بود که اجناس وارد شده از این محل را با نرخ ارز ۸۰۰۰ تومانی بازار آزاد به فروش رسانده بودند.
با این وجود قوه قضائیه ایران همواره از مدافعان فیلترینگ شبکههای اجتماعی بوده و در آخرین اقدام عملی نیز در اردیبهشت ماه گذشته موفق به فیلترینگ شبکه اجتماعی تلگرام شد.