پس از اعلام کناره گیری مسعود بارزانی از ریاست اقلیم کردستان عراق، به نظر میرسد اختلاف میان جریانهای مختلف اقلیم بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.
آقای بارزانی پیشمرگههایی را که در جریان عملیات ارتش عراق در کرکوک عقب نشینی کردند به «خیانت» متهم می کند. مخالفان وی نیز او را به بیکفایتی متهم میکنند.
این اختلافها به جایی رسید که آقای بارزانی اعلام کرد از قدرت کناره گیری میکند. این تنش البته به بدنه جامعه نیز گسترش یافته و منجر به اختلافهای شدیدی میان موافقان و مخالفان آقای بارزانی شده است.
با اینکه روز دوشنبه صدها هوادارا آقای بارزانی به طور مسالمتآمیز در مقابل پارلمان اقلیم کردستان تظاهرات کردند اما بروز درگیری و خشونت نیز میان موافقان و مخالفان وی در چند شهر عراق روی داد.
از این جمله شامگاه یکشنبه دفاتر چند حزب کرد مخالف بارزانی مورد حمله قرار گرفت. جنبش گوران و اتحاد میهنی کردستان به رهبری جلال طالبانی، با انتشار بیانیههای جداگانهای اعلام کردند که دفاتر آنها در دهوک، شمال اربیل به آتش کشیده شده است.
درگیری فیزیکی هواداران رئیس اقلیم با کارکنان تلویزیون ان.آر.تی، از رسانههای منتقد آقای بارزانی نیز نمونه دیگری از شرایط متشنج حاکم بر اقلیم کردستان است. در جریان این درگیری عدهای با چماق به خبرنگار و کارکنان این تلویزیون که در حال گزارش ناآرامیهای مقابل پارلمان اقلیم کردستان بودند حمله کردند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
این حمله به صورت زنده از تلویزیون پخش شد. در این تصاویر عدهای با چماق به سمت کارکنان هجوم آوردند و یکی از آنان با ضربه چماق دوربین تلویزیون را شکست.
رابون معروف، از نمایندگان پارلمان اقلیم کردستان نیز روز یکشنبه هنگام سخنرانی در انتقاد از عملکرد آقای بارزانی هدف حمله هواداران وی قرار گرفت. افراد خشمگین در حالی که شعار «زنده باد بارزانی، زنده باد پیشمرگه» میدادند مانع ادامه کنفرانس خبری آقای معروف شدند.
به نظر میرسد در صورتی که اقلیم کردستان نتواند به سرعت اختلافهای داخلی خود را حل کند، تنش میان دو گروه شدیدتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
چرا بارزانی تصمیم به کنارهگیری از قدرت گرفت؟
بارزانی: انتظار چنین خیانتی را در کرکوک نداشتیم